25. mar. 2009

Boliger sænkes i pris efter 45 dage til salg



Rastløsheden hersker på det københavnske andelsboligmarked.

Nye tal fra Boliga.dk viser, at det gennemsnitligt tager 45 dage, før en andelshaver i København N sænker prisen på boligen. Dermed slår Nørrebros andelshavere samtlige andre på listen over Danmarks suverænt hurtigste prisnedsættelser.

Og billedet går igen i resten af de københavnske kvarterer.


På Amager går der 48 dage i gennemsnit, før den første prissænkning på en andelsbolig, mens Østerbro (50 dage), Nordvest (53 dage), Vesterbro (54 dage) og Frederiksberg  (56 dage) kommer ind på de følgende pladser.


Kun Søborg bryder det københavnske mønster, idet den nordlige forstads andelshavere i gennemsnit venter 53 dage, før prisen sænkes.



Virum og Værløse
Boliga.dk har kigget på alle boligtyper og indekseret dem efter, hvilke der hurtigst bliver sat ned i pris. Og man skal ned på niendepladsen, før den første ejerbolig bliver introduceret på listen.

Det er villaejere i Virum nord for København, hvis sælgere i gennemsnit lader boligen stå til salg i 56 dage, før de sætter ind med den første prisnedsættelse.


Værløse, også en forstad til København, introducerer rækkehuse på listen. Her går der 60 dage, før sælgerne mener, at boligen er moden til en prisnedsættelse. 


Ejere af ejerlejligheder i København Nordvest er landets hurtigste til at sænke prisen inden for den kategori med 71 dages tålmodig venten, mens sommerhuse i Gilleleje topper den boligkategori med 141 dage på markedet før den første prisnedsættelse.



Københavnerne og nordsjællænderne fører an
Regionalt er der ingen tvivl om, hvem der er de absolut hurtigste pris-sænkere: Københavnerne og Nordsjællænderne sætter sig nemlig på de 31 første pladser, før Roskildes rækkehusejere kiler sig ind mellem sælgere af ejerlejligheder i Lyngby og Hvidovre.

Århusianske andelshavere er det første jyske indslag på en 39.-plads, mens villaejere i Søndersø får Fyn på listen.



De mest tålmodige
De allermest tålmodige boligejere i hele landet finder man i Holbæk på Vestsjælland. Her har ejerlejlighederne i gennemsnit stået til salg i 348 dage - eller næsten et år - før sælgerne mener, de er modne til den første prisnedsættelse.

Der er et godt spring ned til sommerhusejerne i Stege på Møn, hvor der i snit går 286 dage, før prisen sænkes. På tredjesidstepladsen ligger sommerhusejerne i Hvide Sande, der heller ikke er af den rastløse type. Her går der nemlig 284 dage, før de sætter prisen ned.


Se hele listen her