13. maj 2009

Fem danske sommerhuse, du kun kan drømme om



Boliga.dk vil gerne indlede med at undskylde, hvis en mangemillionær eller to føler sig fejlinformeret af overskriften. Men hører man til den del af befolkningen, der ikke har råd til at betale et månedligt afdrag på mellem 60.000-160.000 kroner, kan man med sindsro læse videre.

33 sommerhuse i Danmark er pt. udbudt til en pris på over 10 millioner kroner, og de fem dyreste på den liste ligger allesammen i Danmarks svar på den franske Riviera, det nordlige Nordsjælland.  Herunder kan du se de fem dyreste sommerhuse i Danmark, der lige nu er udbudt via en ejendomsmægler.

Vi starter med det billigste:

Nummer 5. Pris: 17 mio. kroner
Kigger man udelukkende på antallet af kvadratmeter, kan det godt virke en smule pebret at betale 17 mio. kroner for 125 kvadratmeter bolig. Men sommerhuset i Tisvildeleje lever til gengæld op til det evigtgyldige ejendomsmægler-mantra: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.
Det er kendis-mægleren Jan Fog, der er hyret til at sælge det stråtækte fiskerhus med udsigt over Kattegat. For de 17 mio. kroner får man en grund på 692 kvadratmeter med have direkte til stranden, dog afgrænset af en skråning og en hæk af hybenroser. Man skal også regne med at hyre et par håndværkere til at sætte huset i stand.

Nummer 4. Pris: 17.5 mio. kroner
Man får lidt flere kvadratmeter for prisen, hvis man vælger at købe dette sommerhus i Ålsgårde, hvor der er udsigt til Kullen og indsejlingen til Øresund. Til gengæld skal man finde 120.000 kroner på budgettet hver måned. Synes man, at det er lige lovligt frådset kun at bruge huset i sommerperioden, bør man ej fortvivle. Ifølge ejendomsmægleren kan man selv bestemme, om man vil bruge villaen som helårs- eller sommerbolig.

Nummer 3. Pris: 18 mio. kroner
På Nordkrogen i Dronningmølle får man også udsigt til Kullen, hvis man erhverver sig den såkaldte "vandskurede murstensejendom" fra 1971.
Fra køkkenet og stuen er der franske døre ud mod vandet og udgang til sydvendt træterrasse, og vil man have opført en terrasse ud mod vandet, sørger sælgeren for at betale for det.  Og man slipper også for at stable sit indbo op i Brenderup-traileren, før man flytter ind. Boligen kan nemlig overtages fuldt møbleret.

Nummer 2. Pris: 20 mio. kroner
Danmarks mest unikke sommerstrandvilla ligger ifølge mægleren på Hulerødvej i Dronningmølle. For de 20 mio. kroner, det koster at anskaffe sig boligen, får man 182 kvadratmeter villa i sort træ og med røde teglsten. Ejendommen er fra 1891 og ligger lige ud til vandet mellem Hornbæk og Gilleleje. Udbetalingen er på en én million kroner og huset har ligget 27 dage til salg.

Nummer 1. Pris: 32 mio. kroner
Vil man ud at bruge rigtig mange penge, skulle man måske tage et smut forbi Rågeleje. Her ligger Danmarks pt. dyreste sommerhus , og kan man skrabe ca. 160.000 kroner sammen til afdragene hver måned, kan man boltre sig på 344 kvadratmeter bolig og over 5000 kvadratmeter grund. Og ja, selvfølgelig er der havudsigt. Til gengæld skal man lede længe efter den sædvanlige salgstale fra mægleren, der blot lakonisk konstaterer: "Gennemrenoveret liebhaverejendom i 1. række til vandet. Fritidsejendom".