15. apr. 2009

Statsministerens naboer dumper prisen



Da Lars Løkke Rasmussen overtog posten som landets leder fra Anders Fogh Rasmussen, gik Venstre tre mandater frem i meningsmålingerne. Et klassisk eksempel på den såkaldte "statsminister-effekt".

Mon ikke sommerhusejerne i Lars Løkkes hjemby håber på en parallel medvind på boligmarkedet, hvor Græsted topper listen over de største prisnedsættelser.  Nye tal fra boliga.dk viser nemlig, at prisnedsatte sommerhuse  i den lille nordsjællandske by gennemsnitligt er blevet 19,3 procent billigere, siden de blev sat til salg.

Også  nabobyerne kan være med, når det kommer til store prisfald. Listens nummer to er nemlig Gilleleje, hvor sommerhusene i snit er sat ned med 18,7 procent. Tisvildelejes sommerhusejere ligger på tredjepladsen med en gennemsnitlig sænkning på 18,5 procent.

Flest på Sjælland
Vestsjælland bliver introduceret på listen som nummer fem. Ejerne af fritidshuse i Grevinge mellem Vig, Asnæs og Holbæk sætter i snit priserne ned med 17,1 procent, mens man skal helt ned på plads nummer 12 for at finde et postnummer, der ikke ligger på Sjælland.

Sommerhusejerne på Møns hovedby Stege kapper i snit 14,9 procent af priserne, mens det første jyske indslag, Lemvig ved den vestlige del af Limfjorden, kommer ind som nr. 19.  Her er priserne faldet med 13,3 procent.

Tålmodige vestjyder
Hvor der er en top, er der også en bund.

Tredjesidst på listen er Fanø ved den jyske vestkyst, hvor sommerhusene blot er sat ned med gennemsnitligt 6,4 procent. Lige efter med et fald på seks procent kommer den vestjyske sommerhusby Hemmet, og sidstepladsen indtager byen Blåvand, der også ligger ved vestkysten. Her er priserne er faldet med 5,2 procent i snit.

I statistikken er kun medtaget postnumre med over 30 prisnedsatte boliger.

Se hele listen her