06. maj 2009

Ugens kendis: Peter Aalbæk har aldrig boet uden for Herfølge Kommune



Ugens Kendis: Peter Aalbæk, 53 år
Direktør i filmselskabet Zentropa


Sidste uges kendis: Pernille Rosenkrantz-Theil

Hvorfor bor du i Herfølge?
- Man havner ligesom et sted, hvor vind og vejr har ført en hen. Og hvis man er en hjemmefødning, forlader man det ikke. Det er reserveret plads til mig på Kirkegården. Så her bliver jeg.

Hvad lægger du vægt på, der skal være der, hvor du bor?
-
Det primære det er udsigt til solnedgang over marker. Det er det væsentligste element for mig. Det er der, hvor vind og vejr har blæst mig hen. Det kunne være, jeg finde charmerende steder,. Det er ligesom skæbnen, der får lov at råde her.

Hvor ville du helst bo, hvis du skulle flytte - og hvorfor?
- Så skulle jeg bo ved Vesterhavet, så jeg kunne kigge på solen, der gik ned. Nu bor jeg på østkysten, og hvis jeg skulle prøve noget andet, skulle det være noget helt andet. Fra øst til vest

Er der nogen steder, du absolut ikke ville bo?
- København, fordi det er for tomt for mig. Der er for få relationer mellem folk. Jeg trives godt med at gå op og ned ad den skolelærer, der gav mig en lussing i fjerde klasse. Nu kan jeg fryde mig over, han går med rollator som Guds straf over, at han slog små børn.
I København er alle der på lånt tid. Alle er altid på jagt efter noget andet og noget bedre. Det betyder, at man ikke har en relation til dem i nærområdet. Det kan godt være, man selv bliver boende, men alle andre er flyttet.

Hvor gammel var du, da du forlod dit barndomshjem - og hvor flyttede du hen?
- Da jeg forlod mit barndomshjem i Vallø tæt på Herfølge, flyttede jeg til Køge, ganske tæt på Herfølge. Jeg har aldrig boet uden for Herfølge Kommune. Grunden til, at jeg flyttede, var, at jeg blev uvenner med min far,  da jeg var 21 år. Det var måske også på tide, at jeg flyttede hjemmefra. 

Andre kendisser i serien:

Peter Gade

Villy Søvndal

Kira Eggers

Jan Fog

Marianne Eihilt

Lise Nørgaard

Dan Rachlin