22. mar. 2017

Afslag på 22 mio. kr. Historisk gods solgt for tårnhøjt millionbeløb



Der er ingen småtal på Fodbygaard Gods' salgsannonce.

Antallet af værelser når helt op på 18 - boligkvadratmeterne på 720.

Toiletterne er der fire af - når badeværelser vel at mærke ikke regnes med.

Og på udbudsprisen skulle der intet mindre end syv nuller til at nå op på den nette sum af 90 mio. kr., som godset blev udbudt til salg for for godt et år siden.

Men selvom der er givet et afslag svarende til prisen på flere parcelhuse i området, er den endelige købesum på gården, der ligger nær Næstved, heller ikke i småtings-afdelingen.

Den nye ejer, der underskrev handlen af det historiske gods tidligere på året, har nemlig givet intet mindre end 67,6 mio. kr. for nu at kunne kalde sig godsejer i det sydsjællandske.

Det viser skødet, der netop er blevet tinglyst.

Flere hundrede år og Bøje Nielsen 

Godset kendes helt tilbage fra 1200-tallet og har gennem tiden både været i Kronens og flere andre semi-adelige ejeres varetægt.

Det nuværende hovedhus er dog opført i 1942, efter en brand angiveligt ødelagde ejendommen.

Men væggene har alligevel meget at fortælle - også selvom mange af de begivenheder, der udspillede sig i disse sydsjællandske pastorater op gennem 70'erne, allerede har ramt formiddagsbladenes spisesedler.

En af nyere tids mest prominente beboere på adressen er nemlig den nu afdøde storentreprenør Bøje Nielsen, der grundlagde sin formue på at bygge store fabrikshaller i Storkøbenhavn.

Sidenhen blev det dog byggematadorens vilde liv med letlevende damer, fest og det ildrøde temperament, som offentligheden, forretningsforbindelser, politifolk og journalister fik at smage.

I starten af 80'erne måtte Bøje Nielsen dog vinke farvel til livet som godsejer, da han og forretningsmakkeren Axel Juhl-Jørgensens veje på dramatisk vis skiltes, og Nielsen endte med at blive begæret konkurs.

Gods med det hele

Siden Bøje Nielsens konkurs har Fodbygaard Gods og de tilhørende 254 hektar jord været i den samme ejers besiddelse.

Dermed er det mere end 30 års godsejer-liebhaveri som privat skov og remiser, mens hovedbygningen ifølge Landbrugsmæglerne, der har stået for salget, er opført i engelsk stil.

Vil du også bo herskabeligt? Se Grøngrøft Slot her
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga