Nyhedsbrevet Bolignyt

Billige kæmpevillaer: Udsalg af plejehjem på Møn

Skrevet af Boliga.dk (12. maj 2010)


Knap fire millioner kroner koster dette tidligere plejehjem. Foto: Ejendomsfirmaet Kraneled

De koster omtrent det samme som prisen på en fireværelses lejlighed i København. Til gengæld er de er ti gange så store, der er et toilet til hver en finger på hænderne og haverne er på størrelse med en mindre park.


Tre plejehjem står lige nu til salg på øen Møn ud for Sydsjællands kyst. Men det er ikke på grund af pengenød, at Vordingborg Kommune, som Møn hører under, sælger ud af de kommunale bygninger. Det skyldes alene, at de ikke bliver brugt mere, forklarer Søren Nybo (K), der er formand for Teknikudvalget i Vordingborg Kommune.


- Vi er ved at sælge ud af et hav af gamle bygninger. Vi har bygget til og bygget op og bygget nye plejehjem hist og her, så salgene er et udtryk for, at vi har sammenlagt nogle plejehjemsfaciliteter, siger Søren Nybo.


Han erkender, at det kan være svært at lokke købere til.


- Det er nok ikke det nemmeste at sælge et plejehjem på Møn. Men hvis man er lidt kreativ, så kunne man jo for eksempel lave ferielejligheder for olde-kolder, siger formanden for Teknikudvalget.


Uanset hvilket formål man måtte have for øje, er der i hvert fald plads til både familien, vennerne, deres venner og deres familie.


Plejehjem 1: Pris: 2.5 millioner kroner


Møns (og Danmarks) billigste plejehjem kan byde på 29 værelser fordelt på 740 kvadratmeter bolig. Der er også god plads i kælderen, som blandt andet har industrikøkken med inventar og baderum.


Alle rummene  i såvel stuen som førstesalen er møblerede, mens 2. sal blandt andet indeholder et undervisningslokale, te-køkken og fællesrum.


Udenfor kan man boltre sig på den 2.359 kvadratmeter store grund.


Plejehjem 2: Pris: 2.6 millioner kroner


Er man villig til at lægge 100.000 ekstra kroner på bordet, får man næsten dobbelt så meget plads her som i det billigste plejehjem. 1351 kvadratmeter fordelt på 35 værelser plus en kælder på 585 kvadratmeter og en grund på 4.172 kvadrameter. Desuden er der mulighed for at parkere gæsterne i den seperate bestyrerbolig, hvis man - mod forventning - skulle invitere for mange til overnatning.


Plejehjem 3: Pris: 3.985 millioner kroner


I den lidt højere prisklasse finder man dette tidligere alderdomshjem, der breder sig over 1.090 kvadratmeter fordelt på 33 værelser. Der er god plads på grunden, som fylder 7.590 kvadratmeter, mens kælderen også er i den større ende med 655 kvadratmeter.  


Ifølge mægleren er ejendommen i en særdeles god stand, og indeholder - udover de mange værelser - anretterkøkken, flere store stuer og opholdsrum. Udenfor kan man slappe af frugthaven eller på en af terrasserne.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.