Nyhedsbrevet Bolignyt

Boligsalg: Energi-synderne samler støv

Skrevet af Boliga.dk (8. februar 2017)


Foto: Andre Robillard/unsplah


De første bogstaver i alfabetet. Ikke kun børnelærdom for skoleelever, men også for både boligkøbere og -sælgere.

Om der står A eller G foran energimærket har ikke alene betydning for, hvor mange penge du hver måned skal bruge på varme og el. De energivenlige boliger bliver også solgt hurtigere end de mindre klimavenlige af slagsen, viser tal fra boligsiden Boliga.*

Her kan du se de udbudte villaer med energimærke A

Præcist 164 dage tager det på landsplan at sælge A-klasse boliger, mens boliger med energimærke G - altså det ringeste - tager 256 dage.

- Hvis man køber et hus med et godt energimærke, kan man spare mange penge på husholdningsbudgettet, og da det typisk er nye huse, der har de bedste energimærker, slipper man også for de børnesygdomme, som kan følge med ejendomme af ældre dato. Derfor er der i mange tilfælde rift om de energivenlige, nye huse, og det betyder kortere salgstider, siger boligøkonom og direktør i Boliga, Frederik Rovsing.

Det er dog villaer og rækkehuse med energimærke B, der bliver solgt på kortest tid. Det tager i gennemsnit 152 dage, mens det for villaer med energiklasse C tager 154 dage.

Mest energivenlige

De villaer og rækkehuse, der på landsplan er længst tid om at finde et nyt navn til skødet, er huse med energimærke G i Region Nordjylland. Præcist et år tager det at finde en ny beboer her, mens det kun tager 176 dage for et hus samme sted med energimærke B.

Og fortællingen om den hurtigere salgstid for de energivenlige huse gælder for alle landets regioner - på nær en enkelt.

Her kan du se de udbudte villaer med energimærke A

Selvom Region Hovedstaden generelt har en kortere salgstid end resten af landet - ændrer den sig ikke mærkbart uanset om bogstavet er A, B eller G.

- I hovedstadsregionen er de gode områder allerede bebygget, så nyere huse med gode energimærker ligger ofte steder, der er knapt så populære. Derfor udligner den lidt dårligere placering formentlig fordelen ved en god energimærkning, siger Frederik Rovsing.

Helt præcist tager det 148 dage at sælge et hus med energimærke A, 104 med energimærke B og så 120 dage for huse med energimærke G.

* Boliga har opgjort salgstiden for villaer og rækkehuse fordelt på energimærket.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.