Nyhedsbrevet Bolignyt

Her køber dine byfæller oftest sommerhus

Skrevet af Boliga.dk (13. februar 2013)


Tisvildeleje i Nordsjælland har landets dyreste kvadratmeterpriser på fritidshuse. Foto: iStockphoto


Hvad har borgerne i Roskilde til fælles med borgerne i Albertslund, Måløv og 51 andre byer rundt om i landet?

De er alle vilde med at købe sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Boliga har for første gang opgjort, hvor borgerne i de danske byer foretrækker at købe sommerhus*, og i 54 byer er det mest populære område Nykøbing Sjælland i nordvestsjælland, mens østjyske Ebeltoft og Væggerløse i den sydlige del af Falster er foretrukken sommerhusby for borgerne i henholdsvis 33 og 25 byer.

Københavnere vil til Nordsjælland
Når hovedstadens indbyggere er ude for at handle fritidshuse, er det især Nordsjælland der trækker.

I indre by har de fleste borgere valgt at købe bolig i Vejby - en præference de deler med folk på Østerbro -  mens man på Nørrebro og Vesterbro foretrækker Jægerspris, og i de øvrige københavnske postnumre peger pilen mod Nykøbing Sjælland.

I de øvrige store byer er der knap så meget diversitet i udvælgelsen af yndlingsområde.

Aarhusianere køber først og fremmest sommerhus i Ebeltoft, mens borgerne i samtlige postnumre i Odense foretrækker at erhverve fritidsbolig i Otterup på den nordlige del af øen.

I Aalborg tager Hals førstepladsen i tre postnumre, mens Blokhus er topscorer i en enkelt bydel.

Tisvildeleje dyrest
Hornbæk i Nordsjælland har traditionelt tiltrukket en stor del af sit publikum fra velhaverområderne lige nord for København, og Boligas undersøgelse bekræfter det billede.

Således er byen nummer ét på listen i bl.a. Hellerup, Charlottenlund, Klampenborg, Vedbæk, Skodsborg og Rungsted Kyst.

Og hvad så med borgerne i Hornbæk? Jo, de foretrækker såmænd at tage nogle få kilometer mod syd og købe deres sommerhuse  i Tikøb.

Selvom Hornbæk er overordentlig populært blandt den velstillede del af befolkningen, er det ikke her, man finder landets højeste kvadratmeterpriser på fritidshuse.

Den rekord tager Tisvildeleje sig af med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på 24.900 kr. i 2012, og måske er det derfor, at borgerne i Tisvildeleje først og fremmest vælger at købe sommerhuse i nabobyen Vejby, hvor kvadratmeterpriserne er godt 8.000 kr. lavere i snit.

Se hvor folk fra din by foretrækker at købe sommerhus http://www.boliga.dk/statistik/20130213.aspx

*Statistikken er baseret på det postdistrikt, ejerne af fritidshusene bor i og det postdistrikt, deres fritidshus ligger i.

Kun postdistrikter, hvor der er registreret min. fem sommerhussalg, er taget med i statistikken.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.