Nyhedsbrevet Bolignyt

Hvem er ansvarlig for vandskade?

Skrevet af Boliga.dk (12. december 2012)


...


Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå op til en måned og i visse tilfælde længere tid, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Under min altan (2.sal) er er der en karnap (1.sal).

Nu er der kommet vand ind i karnappens loft. Det vil sige, at min altan er utæt (altanen er blevet repareret for otte år siden grundet samme problem).

Første spørgsmål:

Kan det betegnes som en vandskade, eller er det manglende vedligeholdelse fra min side?

Der er få ”revner” i betonen, men sådan har det set ud i syv år, uden at der er opstået problemer. Der har altså ikke været en årsag for mig til at reagere.

Andet spørgsmål:

Hvem er ansvarlig (vi  har ikke har en forsikring der dækker det)?

Er det ejerforeningen eller mig?

Tak for din hjælp.

Mvh
N


!: Hej N

Udgangspunktet for besvarelsen af dit spørgsmål er, at svarene generelt kan antages at findes i foreningens vedtægter.

Ejerforeninger har normalt regler om at udvendig vedligeholdelse og reparation er et fælles anliggende.

Det er dog ikke sjældent, at man ser bestemmelser om, at vedligeholdelse af altaner er den enkelte ejers pligt. Der er derfor tale om en helt konkret vurdering fra sag til sag.

Med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt der er tale om vandskade eller manglende vedligeholdelse, er kriteriet, om man kan tale om en pludselig opstået hændelse eller ej.

Også her er der tale om en konkret vurdering, men jeg vil anbefale, at skaden i første omgang anmeldes på foreningens forsikring.

Så kan man forhåbentlig i fællesskab med forsikringsselskabet tale sig til rette om, hvordan tingene skal behandles.

Afslutningsvis vil jeg opfordre dig til at få håndteret tingene hurtigst muligt, herunder evt. at sørge for noget afdækning, da en sådan skade kan udvikle sig hurtigt og med mange følgeskader.

Mvh
Henrik Høpner

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.