25. maj 2022

For høj varmeregning? Her er tre gode råd til at energioptimere din bolig


I en tid med prisstigninger kan det betale sig at kigge lidt på dit forbrug: Et sted, hvor du potentielt kan spare rigtig mange penge, er dit energiforbrug. Måske du allerede har grejet, hvordan du kan spare penge, når du handler i supermarkedet - så hjælper vi dig til at spare penge på dit energiforbrug. 


Udover besparelsen på regningen er der også en række andre gode fordele ved at energioptimere og energirenovere din bolig: Du bidrager til at nedbringe CO2-udslippet, du får et bedre indeklima, og du forebygger udvikling af astma og allergi.


Få økonomisk hjælp og rådgivning til at energioptimere din bolig her >

 

Hvis du skal sælge din bolig, kan det også være en stor fordel at nedbringe udgifterne til energiforbruget - det er nemlig en post, som køberne kigger rigtig meget på. 



Sådan kommer du i gang med at energioptimere din bolig: 


1. Undersøg din bolig: Hvilken energimæssig stand er den i? 


Første opgave, når du skal energioptimere din bolig, er at gennemgå din bolig fra kælder til kvist. Her kan det ofte betale sig at få lavet en termografisk undersøgelse af boligen, som vil fortælle dig, hvor varmen siver ud af huset.


Tjek også husets energimærkerapport, som blev udarbejdet, da du købte huset. Her kan du se, hvilket energimærke, dit hus har - og hvad du kan gøre for at forbedre det. I dine indledende undersøgelser kan det være en fordel at få hjælp fra en energivejleder, der er ekspert i at undersøge boligens stand og kan hjælpe med at vurdere de økonomiske omkostninger. Jo ældre huset er, desto større besparelser kan du forvente. Det er også her, du kan begynde at overveje, hvordan du vil finansiere renoveringerne.  


Få hjælp til at finansiere din energirenovering hos UdenomBanken. Kontakt os i dag her >



2. Hvad kan du energirenovere?


Afhængig af din boligs alder og generelle stand kan det variere, hvor indsatsen skal lægges. I mange tilfælde er ydermuren, gulve og taget de store syndere, når det kommer til varmeudslip, så her kan være et godt sted at starte. Måske det er de gamle termovinduer, der skal udskiftes med energiruder, og så er det også en god idé at gå din varmekilde efter i sømmene.


Der er ofte penge at hente ved at udskifte dit gamle olie- eller naturgasfyr ud - hvis du kan tilsluttes fjernvarme, er denne løsning i mange tilfælde den billigste. Er der ikke mulighed for fjernvarmetilslutning, i det område, din bolig ligger i, er en varmepumpe det bedste alternativ. 



TIP!



  • Regelmæssig udluftning bidrager til et sundt indeklima - men husk at skrue ned for varmen, mens vinduerne står åbne. 


3. Hvad kan betale sig at energirenovere?


Når du har fundet ud af, hvor i din bolig, du skal energirenovere, er det nu tid til at kigge grundigt på økonomien. Undersøg, hvor store udgifterne til energioptimeringen vil være i forhold til, hvad du sparer på regningen. Nogle projekter kan være så omfattende, at udgifterne vil overstige besparelserne - så du skal gøre det klart, hvorfor du ønsker at energirenovere. Måske det alligevel kan betale sig, hvis boligens værdi stiger på grund af energioptimeringen?


Husk, at du i nogle tilfælde kan få fradrag for energiforbedrende renoveringer på din bolig. Resten af udgifterne til energirenoveringen, kan Udenombanken hjælpe dig med at få finansieret. 



TIP!



  • Husk at tjekke bygningsreglementet og energikravene, når du går i gang med at renovere. 


 

Dette indhold er udviklet i samarbejde med UdenomBanken Boliga