Det her er det dyreste hus i Rudersdal Kommune og på landsplan. Foto: Elbæks Ejendomsmægler
19. Dec. 2019

60 millioner kroners forskel: Her er det dyreste hus i dit område


Hvad er dyrt?


Det er ikke sådan lige at svare på, for selvom Danmark er et lille land, er der rigtig stor forskel på huspriserne alt efter, hvor i kongeriget du slår lejr.


Faktisk er der over 60 millioner kroners forskel, hvis man ser på, hvad de dyreste huse i de forskellige kommuner er udbudt til salg for lige nu.


Det skriver boligsitet Boliga.dk


I Rudersdal Kommune nord for København er dyrt 65 millioner kroner - det er i hvert fald, hvad områdets dyreste hus; en nybygget sag på Vedbæk Strandvej med udsigt til Øresund og mere en 380 kvadratmeter bolig, koster - og det er tilmed landets dyreste hus til salg lige nu.


Dyrt på Læsø, der ligger i Kattegat udenfor Frederikshavn, er derimod 3.345.000 kroner. Det er nemlig, hvad Læsø Kommunes dyreste hus koster i øjeblikket, som samtidig er det billigeste på listen over de dyreste huse i landets kommuner.Boliger til mange millioner


I 38 af de danske kommuner, skal man punge ud med over 10 millioner kroner, hvis man vil erhverve sig områdets p.t. dyreste hus: Lige fra den sjællandske kommune Lejre til Skanderborg i Østjylland, hvor de dyreste villaer lige nu koster henholdsvis 10.750.000 og 10.900.000 kroner.


Men det er på ingen måde boliger, der er overflod af, især hvis man kigger lidt væk fra hovedstadsområdet, derfor skal det også håndteres anderledes, når en mægler får en af de virkelig dyre ejendomme til salg. Det siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef hos Nykredit Mægler, Nybolig & Estate.


- Som udgangspunkt sælges meget dyre boliger på samme måde som alle andre boliger, men det er klart, at køberskaren typisk er mere begrænset,  derfor skal de også markedsføres lidt anderledes for at nå det rette publikum. Det kunne for eksempel være store annoncer i landsdækkende aviser. Men også netværket skal aktiveres ved den slags sager, og der kommer mæglerens personlighed og evne til at trække i alle tråde virkelig til sin ret, siger han til Boliga.dk.Smal køberskare


En af de mæglere, der med jævne mellemrum får nogle rigtig dyre huse til salg, er ejendomsmægler Peter Hjortlund, der er indehaver af Home butikken i liebhaverområdet, Hasseris i Aalborg.


Ifølge ham, handler det netop i stor grad om at have et netværk af mulige købere, når man skal sælge de dyreste villaer i et område.


- Der er som regel meget få potentielle købere til de dyreste ejendomme, så det betyder, at vi ofte skal ud selv og finde køberen frem for den sædvanlige annoncering af en bolig. Her er både ejerens eget netværk og mæglerens netværk vigtigt, siger mægler Peter Hjortlund.


Nogle gange kan det endda være en fordel at ruske op i nogen, der ikke nødvendigvis gik med købeplaner;


- En udfordring med de dyreste boliger er, at køberne til de dyreste ejendomme typisk holder deres boligdrømme for dem selv. Så de er ikke nødvendigvis tilmeldt vores køberkartotek, men de kan aktiveres, hvis vi pludselig kan vække en lyst hos dem til at flytte til en endnu federe bolig eller en endnu bedre beliggenhed, siger han til Boliga.dk.


Hasseris er da også det sted, hvor Aalborg Kommunes dyreste hus er til salg i øjeblikket. Det er et næsten 300 kvadratmeter stort, moderne palæ fra 2008, som skal koste dig lige knap 18 millioner kroner.Se det dyreste hus i din kommune her 

Del det på