12. maj 2021

Åndet i nakken af hurtige boligkøbere: Salgstiderne rasler ned 


Boligmarkedet i 2021 har på ingen måde skuffet, når det gælder mængden af bolighandler - og hvor hurtigt de bliver lukket.


I trit med tempoet fra sidste år er salgstiderne både for sommerhuse, ejerlejligheder, villaer og rækkehuse nemlig faldet markant i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.


Det viser nye tal fra boligportalen Boliga.dk.


De handlede fritidsboliger fra januar til og med marts i år har således fået skåret hele tre måneder af den gennemsnitlige salgstid, mens ejerlejlighederne i gennemsnit er blevet solgt 24 dage hurtigere og helårshusene har fået barberet to uger af deres salgstid.


På trods af positive forventninger til boligmarkedet i 2021 går det alligevel stærkere end ventet:


- Det overrasker, hvor hurtigt det er gået med at sælge boligerne også her inde i første kvartal og generelt, at nedlukningerne har betydet mere og ikke mindre aktivitet på boligmarkedet. Der er noget der tyder på, at behovet for at der sker noget midt i alt kedsomheden fra hjemmekontoret har holdt markedet i gang, siger bolig- og formueøkonom Mira Lie Nielsen fra Nykredit.


- Det lave udbud af boliger på markedet har desuden skabt en stemning hos køberne om, at det gælder om at slå hurtigt til, når der kommer noget salg, som matcher det, man er på udkig efter eller måske bare 80 procent af det, siger hun til Boliga.dk.


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus



Risiko for at forkøbe sig


Det tager omkring 146 dage på landsplan at sælge en villa på boligmarkedet lige nu, men nogle steder i landet går det langt hurtigere, det viser Boliga.dks salgsdata.


Det gør sig eksempelvis gældende i Egedal Kommune i Nordsjælland, der har landets laveste salgstid-snit på blot 43 dage mod et snit på 85 dage sidste år. Det fald er efterfulgt af Albertslund og Rødovre Kommune, hvor en villa nu bliver handlet på omkring tre måneder mod 92 og 109 dage sidste år.


De hurtigere salgstider kan dog ende med at spænde ben for køberne, som lige nu står i kø for at få at sikre sig en af de få boliger på markedet, siger Mira Lie Nielsen og maner til besindighed hos boligkøberne:


- Fordi man har følelsen af, at der står en masse og ånder en i nakken, klar til at slå til og købe drømmehjemmet for næsten af en, kan det resultere i at folk forkøber sig, fordi man skynder sig for meget. Måske ender man med et hus i to planer, selvom man gerne ville have haft et uden trapper, som man hurtigt bliver træt af, siger hun til Boliga.dk. 


- Man skal hellere vente et års tid, hvis det er muligt og dermed sikre sig, at boligen passer 100 procent, i stedet for at man gror ud af den eller alligevel ikke kan leve med støjen på den beliggenhed eller noget lignende, siger hun.


Næstved og Holbæk Kommune er de steder i landet, hvor det går hurtigst med at sælge sommerhuse, det tager lige omkring 50 dage begge steder.



Se liggetiden i dit område her



SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga