Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
10. Sep. 2019

Afstemning til generalforsamling: Hvordan tæller en blank stemme?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej,

Jeg bor i en ejerforening, hvor en af beboerne har ansøgt om at opsætte en altan.

Altanen vil blive placeret sådan, at der vil komme indkig til mit køkken og min stue, da vores to lejligheder - og dermed også vinduet og altanen - ligger i hver sin opgang inde i hjørnet af vores gård.

Nu skal byggeriet til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling.

En af mine naboer har på forhånd tilkendegivet pr. mail, at hun vil stemme blankt. Hvordan tæller sådan en stemme i forhold til vedtægtens ord om, at to tredjedele af de stemmeberettigede skal stemme for, før forslaget går igennem?

På forhånd tak for hjælpen.

Venlig hilsen
T

!: Kære T,

Normalt vil væsentlige beslutninger kræve et kvalificeret flertal. Det er i mange foreninger to tredjedelsflertal - og det lader det også til at være i din forening.

Der skal altså være to tredjedelsflertal for at vedtage tingene målt efter fordelingstallet, men der skal normalt også være to tredjedele af de stemmeberettigede til stede.

En blank stemme vil således naturligvis ikke kunne stemme i forhold til fordelingstallet, men den vil derimod indgå i beregningen, når det skal vurderes, hvor mange der har været til stede.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på