21. mar. 2023

Betaler mere end naboejendom i fælles ejerforening: Kan det være rigtigt?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Min kone og jeg ejer en ejerlejlighed i en ejendom, som administreres og vedligeholdes af en fælles ejerforening sammen med en naboejendom.

Problemet er, at de to ejendommes særskilte lister med fordelingstal er slået sammen til en uden at tage hensyn til, at den ene ejendom er væsentlig større end den anden.

Det betyder, at vores andel af fællesudgifterne er 25 procent større end en helt tilsvarende lejlighed i naboejendommen.

Hvad gør vi?

Venlig hilsen,

K

!: Kære K,

På det forlæggende grundlag er det svært at vurdere, om forholdene er i orden eller ej. Det vil kræve en nøje gennemgang af vedtægter, regnskaber, budgetter med videre for begge foreninger.

Det lyder umiddelbart ikke rigtigt, men der kan være en fornuftig begrundelse for det.

Jeg vil foreslå, at I skriftligt rejser spørgsmålet til den kommende generalforsamling ved at skrive til bestyrelsen og administrator med en anmodning om at få en forklaring. Det er sikkert ikke kun jer, der undres.

Forklaringen kan i så fald debatteres på en kommende generalforsamling. Der er mange foreninger, der har generalforsamlinger her i foråret, så det er noget, I måske allerede kan få afklaret inden for det næste måneds tid.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga