09. apr. 2013

Boliga åbner for selvsalgBoligsælgere, der selv vil sælge huset eller lejligheden, får nu lettere ved at komme i kontakt med potentielle købere.

Som den første af landets største boligportaler har Boliga åbnet for, at boligejere selv kan sætte deres hus eller lejlighed til salg på internettet uden at binde sig for en tidsperiode.

Samtidig kan sælgerne som noget nyt købe en pakke med bl.a. advokathjælp, indhentning af ejendomsoplysninger, tilstandsrapport, boligfotos og alle andre aspekter af bolighandlen, så hele processen er samlet ét sted.

Dermed skal man blot selv sørge for at skrive en annonce, sætte en udbudspris og vise boligen frem.

Trygt og nemt

Boligas administrerende direktør, Tim Jensen, forventer en ganske stor efterspørgsel på den nye service, som er skabt efter ønske fra sitets brugere.

- Vi er blevet overstrømmet med henvendelser, og det skyldes nok, at det er blevet lettere selv at handle bolig, fordi mange oplysninger efterhånden er frit tilgængelige på nettet.

Nogle er måske stadig lidt nervøse for at stå for det hele selv, og derfor har vi lavet en pakkeløsning, som gør det billigt, nemt og ikke mindst trygt for boligsælgere og -købere, så de ikke behøver at bekymre sig om de juridiske ting ved handlen, siger Tim Jensen.

Bolighandler finder sted på nettet

Der har længe været en tradition for selvsalg af andelsboliger, men også ejerlejligheder og villaer sælges af ejerne selv, dog i mere begrænset omfang.

Dansk Ejendomsmæglerforening har tidligere skønnet, at mæglerne står for ca. 90 procent af det samlede boligsalg i Danmark, og det er de overskydende 10 procent af sælgerne, Boliga er interesserede i at komme i kontakt med.

-  Fremtidens bolighandel finder sted på nettet,  og vores mål er at samle selvsælgere, der i dag er henvist til at oprette sig på en masse mindre websites, som ikke har den samme synlighed over for boligkøberne som os, siger Tim Jensen.

Det koster 500 kr. om måneden at sætte sin bolig til salg på Boliga. Der er ingen binding, og boligerne vil blive vist i Boligas søgeresultater på lige linje med alle andre udbudte huse og lejligheder.

Boliga har ifølge Google Analytics ca. to millioner besøg om måneden.

Se hvordan du sælger din bolig selv her
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga