Endnu et turbulent år på boligmarkedet er ved at være slut. Foto: iStockphoto
29. Dec. 2010

Boligmarkedets tabere og vindere i 2010Hvor rev man sig fortvivlet i håret, og hvor gav man køberen håndslag på handlen med et overbærende smil?

Den sidste uge af året er tradition for lister med tilbageblik på de foregående 365 dage og således også på Boliga, der har fundet boligmarkedets top- og bundbyer i 2010.*

Længste/korteste liggetid
De boliger, der lå længst tid på markedet, befandt sig i Sønder Felding mellem Skjern og Herning i Midtjylland. Mens boligerne på landsplan havde været til salg i 343 dage i gennemsnit, toppede husene og lejlighederne i den midtjyske by med 648 dage i snit, eller det der svarer til et år og ni måneder.

Boligerne i Hjortshøj ved Århus havde ved årets udgang ligget kortest tid på markedet med et gennemsnit på 241 dage, dvs. ca.  otte måneder.

---------

Tilmeld dig Boligas nyhedsbrev og læs om:

- Udviklingen på boligmarkedet i dit lokalområde
- Eksperternes råd til boligkøbere og -sælgere
- Kendissernes millionvillaer
- De dyreste, største, billigste og mest mærkværdige huse på boligmarkedet

---------

Længste/korteste salgstid
De boligsælgere, som fik solgt i 2010, havde i gennemsnit ventet i 174 dage (knap et halvt år) på en køber.

Sælgerne i Skagen på Danmarks nordspids skulle i særlig grad væbne sig med tålmodighed, da det her tog 305 dage i snit, før de kom af med husene. Det var samtidig landets længeste gennemsnitlige salgstid.

Omvendt gik det ualmindelig rapt med at afsætte boligerne på Frederiksberg i hovedstaden, hvor sælgerne kunne skrive under på slutsedlen efter tre måneder i snit.

Største/mindste afslag i prisen
Boligkøberne kom ud med det største smil om munden på Samsø, hvor sælgerne gav de største prisnedslag i forhandlingssituationen.**

Mens landsgennemsnittet lå på 5,7 procent i 2010, måtte øboerne file hele 12,6 procent af prisen, før køberne var tilfredse.

Køberne havde til gengæld svært ved at trænge igennem med deres krav over for sælgerne i Esbjerg Ø, som modvilligt lod modparten få en rabat på 2,8 procent.  

Flest/færrest prisnedslag
Var man på udkig boligrabatter, ville det have været en god idé at tage et smut forbi Ugerløse på Midtsjælland, hvor 63 procent af boligerne ved årets udgang var sat ned i pris.

I Hvide Sande på vesterhavskysten var sælgerne knapt så villige til at lokke med prisnedslag, idet blot 14 procent af boligerne var sat ned i pris mod 35 procent i snit på landsplan.

 *Tallene dækker alle boligtyper.

**Afslag i denne sammenhæng skal forstås som forskellen mellem sidst kendte udbudspris og den tinglyste salgpris  - dvs. prisafslaget ved forhandlingen.  

 Fik du læst:

Her bor Danmarks rigeste

Her kan du vælte dig i boligrabatter

Top 10: Giganthuse du kan få for en slik
Del det på