Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
08. Jun. 2021

Bor i udlandet: Må jeg købe et hus i Danmark?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Hej Henrik, 


Jeg bor i udlandet og ønsker at købe hus i Danmark.


Jeg har ingen problemer med at have folkeregisteradresse i DK, men jeg vil have svært ved at være der 180 dage om året. Ville bopælspligten kunne opfyldes ved, at min bror bor i huset i perioder, så vi tilsammen er der i mindst 180 dage?


Alternativet ville selvfølgelig være en fleksbolig, men det vil være meget svært at få tilladelse til i det område, hvor jeg ønsker at købe.


Med venlig hilsen og på forhånd tak for dit svar


Dorte 


 

!: Kære D, 


Når du omtaler begrebet bopælspligt, som gælder for enfamilieshuse eller lejligheder, er baggrunden for reglerne, at man ikke ønsker, at helårsboliger står ubenyttet hen. 


Det har ingen betydning, om det er en ejer eller lejer, der bor i ejendommen. Det afgørende er, at der er tale om et reelt boligformål, der opfyldes. 


Selve folkeregistertilmeldingen er kun en ud af indikationerne for, om boligen reelt er beboet. 


Det er derfor min vurdering, at boligen noget af året kan tjene som din bolig og andre tider af året som din brors bopæl. 


Når du flytter retur fra udlandet, kan der være en række skattemæssige forhold, du skal være opmærksom på, så jeg anbefaler, at du kontakter en skatterevisor med forstand på den slags. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på