Foto: Lind & Risør
20. Jan. 2020

Brug en byggesagkyndig, når du bygger nytSpar dig selv for ærgrelser og sure timer af dyrebar tid, og book en byggesagkyndig, når du bygger nyt hus. Han kan lette processen for dig som bygherre og bliver din forlængede arm til byggefirmaet.

Det kan være en svær og omstændelig proces at bygge nyt hus, men det behøver det ikke at være. For mange nybyggere er det både uoverskueligt og unødigt tidskrævende at sikre sig, at entreprisekontrakten indeholder de ting, den skal, og at vurdere, om tingene kører efter reglementet undervejs. Derfor er det i de fleste tilfælde en god idé at få hjælp af en byggesagkyndig, der sørger for, at arbejdet bliver udført ordentligt, og at der ikke er uforudsete forhindringer og fejl, der kunne være rettet i tide, hvis bare man havde spottet det. Dog er man ikke som bygherre underlagt lovmæssige krav om rådgivning, men en uvildig ekspert sikrer, at byggefirmaets og bygherrens forventninger afstemmes, så man kommer godt i mål.

Hvor mange byggefirmaer ser det lidt som en udefrakommende gene og indblanding, har man hos et af Danmarks største byggefirmaer, Lind & Risør, den holdning, at det faktisk er en fordel og win-win for alle parter, idet eventuelle fejl vil blive spottet i tide.

 

Læs også: Guide til dit drømmehus


”Der er ikke noget værre end at stå til sidst og skulle rette op på en fejl, der nemt kunne være spottet i starten af et byggeri og være løst, mens den stadig var løsbar på en pæn og hensigtsmæssig måde. Det sker heldigvis sjældent hos Lind & Risør, men det er en stor fordel, at der er flere øjne på,” siger salgschef Morten Boye Bertelsen.

Samtidig kan en sådan rådgiver også svare på mange af de naturlige spørgsmål, der vil opstå undervejs, så man ikke hele tiden skal have fat i byggefirmaet. Og det er slet ikke så dyrt, som mange tror.
”Som bygherre slipper man ofte gerne for bøvlet, når man har overladt entreprisen til byggefirmaet, så man kan koncentrere sig om familie og børn. Men sådan er virkeligheden for det meste ikke. Derfor er det ofte godt givet ud at have et mellemled,” fortsætter Morten Boye Bertelsen og tilføjer:

”Mange tror, at en byggesagkyndig er dyr. Men sammenlignet med et hus til flere millioner er det jo ingenting. Og faktisk behøver det heller ikke hver gang være et stort rådgivningsfirma, der klarer opgaven. I flere tilfælde er det fint at bruge en god håndværker, man er tryg ved, eller en ven af familien med forstand på byggeri, som kan holde lidt opsyn med byggeriet undervejs. Lad ham stille de dumme spørgsmål, så I kan koncentrere jer om familie, job og møbler til jeres nye drømmehus” slutter Morten Boye Bertelsen.

Ønsker du at læse mere om at bygge nyt hus så besøg:

Guiden til dit nye drømmehus 

Del det på