For prisen på en treværelseslejlighed i København kan man få et plejehjem på Møn. Foto: Home
26. Mar. 2010

Den er god nok: Køb et plejehjem for 2.6 mio kr.Står du lige og mangler 35 værelser, 12 toiletter og fire baderum? Og hvad med en have på 4100 kvadratmeter?

Det er der heldigvis råd for. Og råd til.

I Askeby på sydsjællandske Møn har den lokale afdeling af ejendomsmæglerkæden Home sat et nedlagt plejehjem til salg for 2.6 millioner kroner. Den tager vi lige igen: 2.6 millioner kroner.

Og selvom Møn er kendt for at have nogle af landets laveste udbudspriser, er det de færreste boliger der kommer i nærheden af kvadratmeterprisen på bygningen fra 1935. Hver kvadratmeter koster nemlig lige under 2.000 kr.

"Det er da billigt!!", skriver mægleren.
Det er svært ikke at give ham ret.  

En ekstra bygning
For pengene får man en robust ejendom i røde sten og rødt tegltag, som tidligere har været anvendt til ældreboliger og kommunalt plejehjem.

Ifølge mægleren er der kort afstand til Hårbølle Havn og motorvejsforbindelsen over Farø-broerne. Udover hovedbygningen med de 35 værelser i to etager er der kælder og tilmed en separat bestyrerbolig på 101 kvm.

Der skulle også være plads til de fleste potter og pander i det store fælleskøkken i kælderen.

Seks familier vil bo der
Ejendomsmægler Jens Bregneberg, Home Møn. Hvordan kan det være, at plejehjemmet koster 2.6 millioner kroner.

- Man har bygget tre nye ældrecentre, så vores gamle indbyggere kan få noget nyt at bo i, og så skal man af med de gamle bygninger. Vi kan ikke fylde dem op med firmaer, da det er et ferieområde. Det eneste, man kan markedsføre sig på, er en lav pris.

Jens Bregneberg fortæller, at der har været 10 fremvisninger på plejehjemmet, siden det blev sat til salg for halvanden måned siden, og det er ikke udelukkende investorer, der kommer forbi. 

- Jeg har fremvist ejendommen til seks familier fra københavn, der ville lave det om til seks lejligheder. Altså en form for kollektiv. Det kunne blive til nogen dejligt store lejligheder, siger ejendomsmægleren, der dog erkender, at varmeudgiften i ejendommen ligger i den høje ende.

- Udgiften er på godt 100.000 om året, men det kan man lave billigere med noget alternativ energi. Det vil nok kunne halvere udgiften, siger han.

Se plejehjemmet her

Del det på