...
04. Apr. 2019

Der går en sti gennem vores grund: Må vi sløjfe den?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi har købt en sommerhusgrund, der ligger lige op til en udstykning med 50 sommerhuse og ejerlejligheder.

Vi har nu fundet vores skelpæle og fundet ud af, at der går en sti langs kanten to-tre meter inde på vores grund.

Den tidligere ejer har aldrig hørt om, at der skulle være en sti på grunden – det står heller ikke nogen steder.

Vi tror, at stien skulle have ligget på udstykningen med de 50 huse. Stien har været der de seneste 16-18 år. Kan vi sløjfe stien?

Med venlig hilsen
N

 

!: Kære N

Før I foretager jer noget, skal I få afdækket faktum fuldstændig: Er der overhovedet en sti - og hvis stien er der, er det så en ret til færdsel på jeres ejendom, eller er det for eksempel grundejerforeningen, der ejer arealet, hvor stien ligger.

I skal også undersøge, om en eventuel færdselsret er tinglyst. Hvis det viser sig, at der er tale om en ikke tinglyst færdselsret på jeres ejendom, altså at stien ligger som en del af jeres grund uden at være tinglyst, er der gode muligheder for, at man kan få afbrudt en eventuel hævd på stien.

I bør nok tage kontakt til den advokat, der hjalp jer med købet, for at få hjælp til at afklare særligt den sidste del.

Hvis I overvejer at bebygge grunden, skal I være meget sikre på, hvor skellet ligger henne, så I overholder de afstandskrav, der er til byggeri.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på