...
28. Mar. 2019

Der mangler isolering i vores nye hus: Har vi krav på godtgørelse fra sælger?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej

Vi har netop overtaget et nyt hus bygget i 2013. Energirapporten er fra august 2013 og siger, at huset er bygget efter BR10 og er klassificeret som et A2-hus.

I rapporten oplyses det, at vi har et årligt olieforbrug på 750 liter, og at der er 360 mm isolering i ydermuren.

Men efter vi har lavet lidt om, har vi fået adgang ind bagved inderbeklædningen af ydermuren og fundet ud af, at de inderste otte-ti cm ikke er isoleret. Det vil sige, at vi kommer ned på 26-28 cm isolering.

Vi føler, at vi er blevet snydt godt og grundigt, hvilket også ses på vores varmeregning, der ser ud til at ende på mindst 2.000 liter olie. Sælger har dermed løjet om isoleringen i huset til firmaet, der lavede energirapporten, og nu er vores hus måske slet ikke et A2 eller bygget efter BR10-forskrifterne.

Har vi krav om erstatning eller godtgørelse fra enten sælger eller gennem ejerskifteforsikringen?

Mvh
M

!: Kære M,

I beskriver det som om, at oplysningerne om isoleringen kommer fra sælger. Umiddelbart tror jeg ikke, at sælger har faktuel viden om isoleringens tykkelse, men at sælger bygger sine oplysninger på en husbeskrivelse eller nogle tegninger. Det kan også tænkes, at den energikonsulent, der har udfærdiget rapporten, har gjort det på baggrund af tegninger.

Jeg vil derfor mene, at I bør kontakte ejerskifteforsikringen og samtidig forsøge at finde ud af, hvem der har bygget huset. For den entreprenør, der har bygget huset oprindeligt i 2013, er formodentlig ”synderen”, der har sparet på isoleringsmaterialet.

Oplysninger om olieforbrug burde energikonsulenten have kontrolleret, så der kan også være et ansvar hos ham.

Da der sikkert er tale om en bekostelig affære at få efterisoleret huset – er der nok grundlag for at kontakte en advokat, der kan hjælpe jer med sagen.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på