Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
25. Sep. 2020

Der trænger vand ind i facaden: Kan vi kræve erstatning?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Jeg har en ejerlejlighed, hvor der er vandindtrængning i facaden som følge af fejludført inddækning. Overslag for reparationsarbejdet overstiger én million kroner.

Er der nogen muligheder for at kærve erstatning fra bygherren eller den entreprenør, der har udført arbejdet, eller er tidsfristerne for erstatning oversteget?

På forhånd tak for svaret.

Mvh.

H

!: Kære H

Jeg forudsætter, at det er ejerforeningen, der som bygherre har bestilt arbejdet hos en entreprenør. Ejerforeningen skal sørge for, at vedligeholdelsen på ejendommen - herunder facaden - er i orden.

Du skriver ikke noget om, hvornår arbejdet er udført, men der vil normalt være et femårigt mangelsansvar i de fleste entrepriser. Hvis ikke vil der i hvert fald altid være et treårigt mangelsansvar fra det tidspunkt, man opdager skaden - med mindre der er gået mere end ti år. Du bør tage kontakt til ejerforeningens bestyrelse, således at ejerforeningen kan håndtere problemerne. Det er givetvis noget, som foreningen får behov for advokatbistand til at løse.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på