Foto: rawpixel.com // Pexels
03. Sep. 2019

Derfor bør du sikre dig med en lønsikring, inden du køber boligHvad er en lønsikring? Bør du sikre dig med en lønsikring, inden du køber din egen bolig? Der er mange ting, der skal tages højde for, inden du køber bolig. Blandt andet bør du sætte dig grundigt ind i din økonomiske situation.

Flere danskere forsikrer sig lige nu med en lønsikring, det skriver blandt andet dr.dk, og det er der gode grunde til. Her i artiklen får du et indblik i, hvad en lønsikring er, og hvorfor det er godt at have én.

Måske har du helt styr på det med lønsikring? Så kan du i stedet orientere dig om priser på lønsikringer på find-a-kasse-priser.dk.

 

Hvad er en lønsikring?


Lønsikring handler ganske enkelt om, at du forsikrer dig selv i tilfælde af arbejdsløshed. Du tegner en lønsikring igennem din a-kasse, som en ekstra forsikring ved siden af din arbejdsløshedsforsikring.

Med en lønforsikring vil du ikke kun få udbetalinger svarende til din dagpengesats, men næsten få det, der svarer til din nuværende arbejdsløn. Det er dermed et ekstra tilskud til dagpengene på op til 80-90 procent af din udbetalte løn fra dit job.

Det er forskelligt, afhængigt af hvilken arbejdsløshedsforsikring du har, hvad det koster for en lønsikring. Du kan se priser for lønsikring her.


Tænk langsigtet med lønsikring ved køb af bolig


Når man er i job, regner man sit budget ud efter, hvor mange penge der er til rådighed. Hvis du tjener godt og har penge i overskud efter dine faste udgifter, skifter du måske cyklen ud med en bil til familien eller køber din egen bolig.

Hvis du køber en bolig baseret på en månedlig indkomst, der overskrider det, du kan få fra din a-kasse i tilfælde af arbejdsløshed, bør du sikre dig. Selvom du ikke regner med at miste dit job, er det fornuftigt at være forberedt på de værst tænkelige scenarier.

Det har store konsekvenser at miste sit job. Hvis du bliver arbejdsløs og kommer ned på en dagpengesats, kan du komme til at sidde med et meget stramt budget, hvor hver eneste krone må vendes. Hvis dine boligudgifter overstiger din dagpengeindkomst, kan du være nødsaget til at flytte.

Det værste ved at være arbejdsløs er uvisheden. Du ved aldrig, hvornår du lander i et job igen. Der kan gå længere tid, og du skal have dækket dine udgifter i den periode. Måske kan du klare dig det første stykke tid som arbejdsløs på dagpenge, men med en lønsikring er du sikker på, at du ikke kommer i større problemer rent økonomisk.

Skulle du blive arbejdsløs, vil det også give dig ro i maven, at du ikke skal bekymre dig om din økonomiske situation. Hvis du stadig får udbetalt stort set det samme, som da du var i job, kan du bruge din energi på at finde et nyt arbejde i stedet for at skulle stresse over din økonomi.
Del det på