ANNONCØRINDHOLD
25. aug. 2019

Derfor er plakater et hit i de danske hjemNår du før i tiden gik ind i et gennemsnitligt dansk hjem, ville du ofte blive mødt af store, mørke malerier på væggene. I dag er stilen ofte noget anderledes – med mindre det er dine bedsteforældres hjem, du besøger.

Det er nemlig ikke mørke malerier, der dominerer i indretningen i danskernes hjem længere – med derimod lyse og ofte minimalistiske plakater, der pryder væggene. Plakater trender nemlig hos danskerne – og har efterhånden gjort det i et godt stykke tid. Men hvorfor er plakater så populære? Vi giver tre bud på plakaternes popularitet.


Plakater giver personlighed til dit hjem


Plakater er nærmest en universel løsning til at indrette sit hjem med personlighed. Der findes nemlig et utal af plakater i forskellige størrelser og formater – lige fra de små 50x70 plakater til de helt store. Og med endnu flere motiver kan du med sikkerhed finde en plakat, der passer til det visuelle udtryk i dit hjem. Derfor kan du altid bruge plakater i din indretning – uanset om du har din personlige smag, tidens trends eller en bestemt stil i fokus, når du indretter.

Er du i tvivl om, hvor du skal kigge efter plakater, der kan give dit hjem personlighed? Plakatbutikken Permild & Rosengreen har et kæmpe udvalg af plakater i deres sortiment – lige fra Aage Sikker Hansens tidløse klassiker “Kaffepigen” til Hans Scherfigs farverige og lidt naive plakater med dyremotiver. 

Er du til et mere moderne, unikt eller ligefrem provokerende udtryk, kan du med fordel kigge efter de såkaldte limited edition plakater eller design plakater. Der er nok at vælge mellem. Pointen er, at du med det store udvalg altid kan finde et motiv og en stil, der matcher indretningen i lige netop dit hjem.  


Skab afveksling i din indretning med plakater


Er du typen, der tænker trends, når du indretter? Eller kan du bare godt lide, at der sker noget nyt i ny og næ? Plakater gør det både både nemt og billigt at give lidt dynamik og afveksling i din indretning.

For når du er træt af at kigge på en plakat, skifter du den bare ud med en anden. Prisen på plakater ligger typisk mellem 150 og 200 kroner, så du kan sagtens opdatere din indretning med jævne mellemrum, uden at budgettet vælter.

Vil du tilføje ekstra personlighed og stil til dine plakater, kan du indramme dem i rammer, der komplementerer stil og udtryk i dit hjem. For eksempel er aluminiumsrammer med sort profil et sikkert match til hjemmet, hvor den nordiske minimalisme præger indretningen. Vil du derimod skabe en lidt lysere og varmere stemning i dit hjem, er en ramme med en mere naturlig profil et godt bud. Det kan for eksempel være en ramme af egetræ.   

Med de rette rammer er det desuden nemt at udskifte dine plakater, når du trænger til nye visuelle og æstetiske input på væggen i stuen – eller i et helt andet rum for den sags skyld.  


Plakater passer til alle rum


Plakater kan gå godt i spænd med indretningen i alle hjemmets rum – netop fordi de kommer i så mange størrelser, formater og udtryk. De passer i stuen, i køkkenet, på badeværelset, på kontoret, på børneværelset – ja sågar i garagen. 

Det handler bare om at finde et motiv og en udtryksform, der passer ind i rummet. Er din stue minimalistisk indrettet med sort og hvid som de dominerende farver, kan en plakat med varme farver virkelig skabe både samspil med og modspil til den øvrige indretning. Det kan for eksempel være Niels Ditlevs Bauhaus-plakater. Er det børneværelset, der skal have lidt liv på væggene, er det næsten altid et sikkert valg at indrette med alfabetplakater eller andre plakater med hyggelige motiver. 

Plakater passer med andre ord i alle hjemmets rum. Det er i sidste ende din smag og din præference til udtrykket i rummet, der afgør valget af plakat. Så gå på opdagelse online eller i din lokale plakatforhandler, og lad dig inspirere. 
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga