Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
12. Feb. 2020

Digital eller almindelig post: Må grundejerforeningen opkræve et gebyr?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vi er en grundejerforening, der ønsker at kommunikere med vores medlemmer via mail således, at indkaldelser, referater og opkrævninger udsendes som mail i stedet for på papir.

Vi har forsøgt at indsamle mailadresser, men det går langsomt - vi er ikke nået halvvejs - og derfor ønsker vi at lægge gebyr på opkrævninger og info på papir.

Er det juridisk gyldigt at kræve fx 50 kroner ekstra fra medlemmerne?

Vedtægterne tager ikke højde for denne situation, men siger blot, at indkaldelse skal foregå skriftligt.

Gode råd modtages, TAK!

Hilsen
T

!: Kære T,

I første omgang vil jeg anbefale, at man prøver af frivillighedens vej, men ved en given lejlighed vil det være en god idé at revidere vedtægterne således, at der bliver en vedtægtsbestemmelse, der giver mulighed for at foretage lovlig indkaldelse via e-mail.

Der er mulighed for at ældre og handicappede kan blive fritaget fra at modtage digital post fra det offentlige - og det bør måske overvejes at have en tilsvarende bestemmelse i vedtægterne således, at den persongruppe, der er fritaget fra at modtage digital post fra det offentlige, fortsat kan modtage indkaldelse mv. pr. almindelig post. I den situation, mener jeg ikke, der bør pålægges et gebyr – men i den situation, hvor man i øvrigt ikke er fritaget og ikke oplyser sin e-mailadresse, kan der efter en vedtægtsændring pålægges gebyr til de pågældende.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på