Foto: Javier Rincon, Unsplash
01. Feb. 2022

Efter store prisstigninger: Huspriser til under én million kroner er blevet et sjældent syn


Selvom boligmarkedet efterhånden i en længere årrække er blomstret op, er det intet imod det voldsomme vokseværk, der har præget markedet i de seneste to år. 


Boligpriserne er steget over stort set hele landet, og det betyder også, at der nu blot er ganske få steder tilbage, hvor man kan blive husejer for under én million kroner.  


Det viser nye tal fra boligmediet Boliga.dk. 


Hvor der i 2020 var seks kommuner, hvor hushandlerne i gennemsnit indbragte en kontant salgspris på mindre end en rund million, var der kun to kommuner sidste år, hvor salgspriserne ikke krydsede en million; nemlig Lolland og Tønder Kommune, hvor en villahandel i snit indbragte omkring 785.000 kroner og 925.000 kroner.


Det er et tegn på, at boligkøberne må begynde at opjustere begrebet for, hvad der nu er billigt på boligmarkedet efter en økonomi og et boligmarked i fremgang, forklarer Mikkel Høegh, der er er boligøkonom i Jyske Bank:


- Vi har igennem 2021 oplevet et boligmarked, hvor priserne er steget på tværs af landet - selv de steder, hvor priserne generelt har været lave, så på et tidpunkt overstiger de ganske naturligt sådan en fastlagt grænse for, hvad det er billigt. Dertil hører det, at vi løbende bliver rigere og rigere, som vores indkomster stiger, så over tid må man justere grænsen for, hvad man betragter som en billig ejendom, siger han til Boliga.dk. 


Fire kommuner har således sneget sig over milliongrænsen med de salgspriser som villahandlerne indbragte sidste år; Langeland, Morsø, Læsø og Lemvig Kommune. 


 

LÆS OGSÅ: Hvem skal du dele hæk med?


Lær din nabo at kende før du køber på Boliga.dk. 


 

Helt slut med billige boliger?


Opsvinget på boligmarkedet i løbet af 2021 har bestemt ikke været en lille diskret krusning på vandoverfalden. Ifølge Boliga.dks salgstal er husene, ejerlejlighederne og sommerhusene nemlig blevet solgt for næsten fem, otte og 17 procent højere priser end i 2020. 


Ifølge Mikkel Høegh er der også meget, der tyder på, at de kun kommer til at gå op i år: 


- Vi forventer, at priserne også vil stige på alle boligtyper i 2022. Det bliver i et lavere tempo, end vi så i 2021, idet renterne er stigende og ikke mindst fordi, at mange fremrykkede deres boliginvesteringer i 2021 på grund af nedlukningerne; men det er nu sundt nok, da det gik lidt for stærkt i 2021, siger han til Boliga.dk. 


Prisgennemsnittet for en villa ligger nu på 2,6 millioner kroner på landsplan, hvorimod en ejerlejlighed koster omkring tre millioner kroner og et sommerhus lige over 1,7 millioner kroner.  Se salgspriserne i dit område her


 

LÆS OGSÅ: Hvem skal du dele hæk med?


Lær din nabo at kende før du køber på Boliga.dk. 

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga