23. okt. 2020

Ejendomsmægleren beder os komme med et bud kort efter fremvisning. Er processen korrekt?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik Høpner!

Efter at have fået fremvist et hus af en ejendomsmægler modtager jeg en mail fra ejendomsmægleren, hvor jeg anmodes om at oplyse, hvilken pris jeg byder på huset - og hvornår jeg ønsker at overtage. Der gives 2,5 døgn til at svare, hvoraf de to af dagene er weekend.

Jeg blev slutteligt ved fremvisningen oplyst af ejendomsmægler om, at der var flere interesserede, men jeg oplyses ikke om, at prisen var i spil.

Ejendomsmægleren udbeder sig i samme situation en udtalelse fra min bank om, hvad jeg er ”god” for – hvad jeg skaffer og videresender dagen efter fremvisningen.

Ejendomsmægleren kalder processen en ”frist” og ”helt efter bogen”. Har ejendomsmægleren ret?

Med venlig hilsen
C

!: Kære C,

Jeg forudsætter, at du har sagt til ejendomsmægleren, at du er interesseret i at købe ejendommen.

Når mægler vælger den fremgangsmåde, er det sikkert fordi, der er flere interesserede, og da han skal sikre sælger det bedst mulige salg, må han arbejde for at få flest mulige bud på banen. Ejendomsmægleren skal forelægge alle tilbud for sælger, der herefter frit kan vælge mellem alle bud – eller vælge at afvise buddene.

Når mægler beder om en udtalelse fra din bank, er det et udtryk for, at man vil have sandsynlighed for, at du rent faktisk kan betale købesummen.

Jeg ser ikke noget odiøst i den fremgangsmåde, da mægler som beskrevet netop skal sikre, at få flest mulige bud frem til sælger. Men det står dig naturligvis frit for, om du vil deltage i en budrunde eller ej.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga