Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
25. Sep. 2020

Er formidlingsaftalen bindende, når kun én ejer har underskrevet?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej,

Min kone og jeg har besluttet os for et salg igennem en mægler, men foreløbig er det kun mig, der har skrevet under på en formidlingsaftale.

Vi har nu muligvis interesse fra naboen i et køb og vil gerne vide, hvor bundet vi er af den halve aftale med mægleren?

Venlig hilsen

B & S

 

!: Kære B & S

Jeg forudsætter, at I begge er ejere af ejendommen; i den situation mener jeg ikke, at der er en endegyldig formidlingsaftale, når den ene sælger ikke har skrevet under.

Jeg går ud fra, at ejendomsmægleren ikke har påbegyndt noget salgsarbejde overhovedet, så I bør kontakte mægler og fortælle, at I ikke ønsker at sælge alligevel. Hvis der måtte være udgifter, han har påtaget sig i forventning om, at din hustru skriver under på formidlingsaftalen, synes jeg, at I bør betale disse under alle omstændigheder.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på