ANNONCØRINDHOLD
07. aug. 2020

Få råd til mere, når du skal købe ny bolig 



Boligkøb kan være en dyr fornøjelse for mange. Derfor gælder det om at spare, hvor det er muligt, og det er der rig mulighed for, hvis du tænker klogt. Sørger du for at optimere på dine faste udgifter og tænke smart, for eksempel når det kommer til madlavningen, kan der være mange penge at hente.

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvordan du nemmere får råd til mere, når du skal købe din drømmebolig. Rådene vil give dig flere penge mellem hænderne hver eneste måned, så du kan få mere luft i budgettet eller få råd til det, du drømmer om.


Se på dit underholdningsforbrug


Aldrig før har vi brugt så mange penge på underholdning i hjemmet, som vi gør i dag. Foruden muligheden for at streame musik uafbrudt, er tilfældet det samme på vores fjernsyn. Derfor har services som Netflix, HBO og mange andre sneget sig ind i hverdagen og er blevet store konkurrenter til de klassiske tv-pakker. Men har du egentlig styr på, hvad du betaler for?

Mange danskere oplever, at de betaler for mere underholdning, end hvad de benytter sig af. Derfor kan det være en god idé at kigge nærmere på, hvad du ser af forskellige programmer, serier og film i fjernsynet. Ved at spare den dyre tv-pakke væk, der i dag er en dyr fornøjelse, kan du spare op mod 400 kr. om måneden. Brug for eksempel dit Netflix-abonnement fremfor tv-pakken, og få mere for mindre.


Tænk praktisk i hverdagen


Planlægning er noget af det vigtigste for at skabe mere luft i økonomien. For ved at planlægge ugens indkøb med en madplan, kan du langt nemmere holde styr på, hvad der bliver handlet ind. I stedet for at handle mange gange ugentligt, bør du holde dig til to dage om ugen, hvor du handler stort ind. På den måde kan du spare mere på madfronten og samtidig bruge alt det, der er i køleskabet.

Samtidig er der mange penge at spare, hvis du er den heldige ejer af to biler. Selvom det kan være en stor luksus, er biler én af de mest afgørende faktorer, hvis du ønsker at kunne investere et større beløb i en bolig. Derfor kan det godt betale sig at kigge nærmere på muligheden for at undvære den ene bil eller måske helt undvære bilen. Alt efter bil og kørselsbehov kan du spare mellem 3-6.000 kroner om måneden.


Hav så meget som muligt fra start


Én ting er at spare lidt i hverdagen, men samtidig er det nødvendigt for dig at kunne betale 10% af købesummen. Denne nyere lovgivning angiver, at du skal kunne betale udbetalingen kontant, og dermed kræves det, at du allerede har denne sum.

Selvom det er lovpligtigt med 10 % til udbetalingen, kan du tegne et langt billigere lån, hvis du kan betale mere end de 10 %. Dermed kan det ofte betale sig at vente et år eller to med at købe, hvis dette resulterer i en større økonomisk kapital til at starte med. På den måde kan du få mere råderum i hverdagen og økonomien.