24. jun. 2021

Flere ejerlejligheder til salg: Udbud stiger for fjerde måned i træk




Ejerlejlighedsmarkedet viser gode takter, hvis man har køberbrillerne på. Antallet af lejligheder til salg rundt om i landet er nemlig steget for fjerde måned i træk.


Det viser tal fra boligmediet Boliga.dk.


På årets første sommerdag – den 1. juni – lød udbuddet således på mere end 4.850 ejerlejligheder fordelt ud over hele landet. Det svarer til en stigning på 12,5 procent i forhold til, da udbuddet var på sit laveste nogensinde den 1. marts: Antallet af udbudte ejerlejligheder er således nogenlunde tilbage på det samme niveau, som da vi tog hul på året.


Samtidig er priserne også vokset gevaldigt; en ejerlejlighedskvadratmeter er for øjeblikket udbudt til salg for lige godt 35.852 kroner, hvilket altså betyder, at der p.t. skal punges ud med knap 2,9 millioner kroner for eksempelvis 80 gennemsnitlige kvadratmeter.



Fortsat rekordhøje priser



Kvadratmeterpriserne, der ifølge Boliga.dks boligindeks måles for øjeblikket, er langt de højeste nogensinde. For bare ét år siden kostede en ejerlejlighedskvadratmeter 31.989 kroner, mens udbudspriserne for fem år siden – 1. juni 2016 – lå på lige knap 26.000 kroner pr. kvadratmeter.


At priserne befinder sig i dette lag, er dog ikke helt nyt; alene i år har priserne været stigende siden 2021 blev hoppet ind, mens den gamle prisrekord for en ejerlejlighedskvadratmeter fra 2007 allerede blev overhalet tilbage i midten af 2017.


- Ejerlejlighederne er steget rigtig meget i pris det seneste år, og vi forventer, at prisstigningerne fortsætter op i den kommende tid men i et lavere tempo, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit.


- Vi tror således, at ejerlejlighedsmarkedet er på vej mod en blød landing, og at vi skal vænne os til nogle mere moderate prisstigninger fremadrettet. Det skyldes både de stigende renter og udsigten til en boligskattereform, der vil gøre det dyrere at bo i ejerlejlighed fremadrettet.


I 2017 peakede priserne i marts på lige knap 28.000 kroner pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til, at en ejerlejlighed med 80 helt gennemsnitlige kvadratmeter blev udbudt til salg for i omegnen af 2,24 millioner kroner. Omvendt nåede landets ejerlejligheder et historisk lavpunkt i starten af 2013, hvor prisen lød på 18.850 kroner pr. kvadratmeter.


Se Danmarks vildeste ejerlejligheder her



Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga