Foto: Estaldo.com // Foto: Jesper Nielsen, Aalborg // Foto: Lilienhoff
24. Aug. 2022

Fra virkelig billigt til rigtig dyrt: Flere herregårde rammer boligmarkedetHerregårde er uden tvivl noget af det mest pompøse, man kan købe sig til på det danske boligmarked, men det er ikke just en vare, der ofte rammer ejendomsmæglernes hylder.

Ikke desto mindre er der indenfor den seneste måneds tid kommet flere herregårde til salg – i vidt forskellige prisklasser.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Hvis det er dig, der gerne vil opgradere til det tætteste, du kan komme på en royal hjemmebase – uden ligefrem at gifte dig ind i dronninge- og kongerækken – skal du slippe tre millioner eller helt op til 60 millioner for en af de tre nyeste herregårde på markedet.

 

Her er de tre nyeste herregårde på markedet


Den virkelig billige


Foto: Estaldo.com

I sidste uge kom landets billigste herregård til salg: Hæstrupgaard, som ligger udenfor Hjørring i Nordjylland. Den historiske ejendom har rødder helt tilbage til 1400-tallet, men hovedhuset – som står der i dag – har omkring 260 år på bagen.

Prisen lyder på lige under tre millioner kroner - et noget lavere prisleje end det, herregårde normalt bliver udbudt for. Hovedhuset trænger da også til en gennemgribende renovering, men med i udbuddet følger også en nyere forvalterbolig og næsten 8,5 hektar jord.

 
Se herregården her


Den i midten


Foto: Jesper Nielsen, Aalborg

Det er ikke mere end et par dage siden, at herregården Gammel Hammelmose kom til salg. Den ligger i det nordjyske udenfor Brønderslev og har en historie, der går den næsten 700 år tilbage i tiden.

I dag rummer herregården over 580 kvadratmeter bolig med herskabelige stuer og tykke munkestensmure fra middelalderen – udenfor er der selvfølgelig en voldgrav. Ejendommen kan købes for 10,7 millioner kroner.

 
Se herregården her

 

Den rigtig dyre


Foto: Lilienhoff

I en helt anden prisklasse befinder Lerbæk Gods ved Vejle sig. Herregården ramte markedet i juli med en udbudspris på svimlende 59,5 millioner kroner, der ifølge Boliga.dk sikrer den titlen som Jyllands dyreste ejendom til salg.

Her får du også en voldgrav, et trelænget hovedhus på 742 kvadratmeter og intet mindre end 185 hektar jord med skov og eng.

 
Se herregården her

 

SE OGSÅ: Leder du efter en bolig i et bestemt område?


Opret en søgeagent på Boliga.dk og få besked, når der kommer et boligmatch til salg. 

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga