24. maj 2023

Fugtskader ved dør: Er det foreningen eller mig, der skal betale?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Har købt en ejerlejlighed i et bedre kvarter. Jeg overtog boligen i 2021.

Har renoveret lejligheden indvendigt, som loven foreskriver, i den forbindelse har der været en professionel maler inde samt en tømrer og alt er foregået med regning, moms og så videre.

Nu kommer er der fremkommet to små skader i gangen ved siden af døren, da fugen udvendigt ved døren er mør og fuld af huller.

Da det er ejerforeningen, der står for vedligehold udvendigt, mener jeg, at de har pligten til at foretage reparationer på indersiden ad gangen, da det skyldes indtrængning af vand/fugt udefra.

Da indboforsikringen ikke dækker skader på det, der er fastnaglet, må det formentlig være husets forsikring, der dækker. Jeg har læst policen, og det ser ud til, at det vil være dyrere i selvrisiko, end hvad reparationer vil koste.

Samt er det lovligt, at formænd takserer skader I en bolig. Håber på et svar.

Med venlig hilsen,

K

 

!: Kære K,

Selvom det naturligvis er ærgerligt, at der opstår den slags skader, kan du og din forening forhåbentlig trods alt glæde jer over, at omkostningen til udbedringen er meget beskeden, det kunne jo have være værre.

Uanset, om der er tale om en akut opstået eller manglende vedligeholdelse, kan foreningen godt blive ansvarlig for såkaldte følgeskader.

Følgeskaden kan være opstået som følge af enten en akut opstået skade eller manglende vedligeholdelse af fugen, som har afstedkommet vandindtrængen i din gang.

Det vigtigste må i min optik være, at fugen udvendig bliver repareret, så den er tæt, så skaden ikke udvikler sig.

Jeg vil anbefale, at I af hensyn til det gode naboskab, der enten er der eller måske kan opbygges, undlader at gøre det til en stor og langvarig diskussion.

Det lyder som, at det kræver lidt ekstra maling, og med lidt held har maleren, der har udført arbejdet i din lejlighed, efterladt en lille rest, så reparationen kan udføres for ganske få penge.

Sat op på spidsen kan sagen naturligvis blive bragt op på foreningens generalforsamling, men det kræver, at du rejser et krav overfor ejerforeningen.

Du har muligt juridisk ret, men det er ikke altid, at det er den bedste idé at holde på sin ret, når tingene kan løses i mindelighed.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga