Foto: Presse
21. Nov. 2018

Gode vinduer kan sagtens være billige vinduer


Gode vinduer kan sagtens være billige vinduer


Den nu afdøde nationale folkeskjald, Kim Larsen, lærte os mange ting i løbet af sin storslåede karriere. F.eks. at ”det er en kold tid, som vi lever i” og at ”alle går rundt og fryser”. Men det behøver ikke være koldt i hjemmet – i hvert fald ikke hvis du sørger for at opdatere boligen med gode vinduer.

 

Spar penge med billige vinduer


At udskifte sine vinduer er en god måde at energioptimere sin bolig på. Langt de fleste billige vinduer er i dag så energieffektive, at det kan være en fordel at skifte hvis du har gamle ruder.

En stor del af en boligs varmetab er netop ved vinduerne, hvor det enten kan fise ud via sprækker i karmen eller ganske enkelt igennem glasset, hvis du har gamle ruder.

De fleste huse har i dag termoglas, det vil sige mere end ét lag glas i ruderne, men hvis dine vinduer er af ældre dato, kan der være penge at spare på varmeregningen ved at udskifte dem.

 

Skift boligens ”look” med nye vinduer


Der findes et ocean af forskellige typer vinduer. Alt lige fra topstyrede vinduer til Dannebrogsvinduer, fastkamme vinduer, bondehusvinduer og mange, mange andre. De mange forskellige typer vinduer giver dig helt unikke muligheder i forhold til at ændre din boligs udtryk.

Du kan f.eks. opnå en meget landlig stil, hvis du skifter til bondehusvinduer – nogle vil måske endda sige en engelsk stil, da det er meget typisk i England at have sine vinduer rudeinddelt.

Bondehusvinduer er naturligvis blot et eksempel. Der er virkelig mange muligheder, og det er udelukkende en smagssag, hvad man foretrækker.

Vinduerne i et hus gør en kæmpe forskel i forhold til, hvordan boligen tager sig ud som helhed, men også hvordan lys og rum opleves indenfor.

 

Luk lyset ind med de rigtige vinduer


Hvis du bor småt – f.eks. i en ældre ejendom eller i et mindre rækkehus – kan det gøre underværker for oplevelsen af boligen, hvis du sikrer maksimalt lysindfald. Det vil sige, at du med fordel kan bruge så store vinduer som muligt – altså uden div. inddelingsfelter – for på den måde at få rummene til at virke større og lysere.

 

Du kan selv skifte vinduer


Nye vinduer gør underværker for din bolig, og du kan faktisk selv skifte dem. Det kræver dog, at du ved hvordan du skal gribe projektet an, og at du har mod på selv at være handy.

Selve projektet med udskiftningen er ikke så kompliceret som man skulle tro, men det er vigtigt at du får det fulde overblik, inden du flår de gamle vinduer ud af karmene. Måske er der noget, du har glemt, og så risikerer du at stå uden vinduer i huset i kortere eller længere tid – og det er jo ikke specielt ønskværdigt.

Der findes masser af gode ”sådan skifter du vinduer” guides på nettet, og især på Youtube kan du finde mange gode tips og tricks.

Vi ønsker dig god fornøjelse samt held og lykke med dit kommende vinduesprojekt.
Del det på