Foto: Presse
25. Mar. 2020

Gør din nye stue til husets skønneste rum!Når du køber ny bolig, har du en stor opgave foran dig. Sandsynligvis er der vægge, der skal males, flyttekasserne skal pakkes, og du skal indrette alle husets rum. Her i artiklen kan du blive klogere på, hvordan du kommer i mål med indretningen af din stue.

 

Hvilken slags rum skal stuen være?


Når du indretter stuen, er det en rigtig god idé at overveje, hvad formålet med dette rum skal være. I de fleste boliger er stuen et af de rum, der bliver brugt allermest, men det kan være meget forskelligt, hvordan rummet bliver brugt.

Har du for eksempel små børn, kan stuen hurtigt omdanne sig til et udvidet legeværelse. Og hvis du arbejder hjemmefra, er det oplagt at inddrage en del af stuen som dit kontor. Ved at reflektere over, hvad stuen skal bruges til, kan du få opfyldt dine behov på bedst mulig vis.

 

Stuens samlepunkt; fjernsynet


Gennem de sidste mange årtier har fjernsynet tronet i langt de fleste stuer. Fjernsynet er nemlig en god måde at samle familie og venner, og samtidig er det her, du for alvor kan få indblik i verdens nyheder. Når du anskaffer dit fjernsyn, er det en god idé at overveje, om det skal hænge på væggen, eller du har brug for et TV-møbel!

Har du ikke råd til at finansiere et fjernsyn, kan du optage et lån til TV. Inden du låner, bør du lægge et budget. På den måde kan du nemlig få et overblik over hvor mange penge, du har råd til at låne.

 

Siddepladser og bordareal


I en stue er det mere reglen end undtagelsen, at der er en sofa og et sofabord. Dog kan der være enormt stor forskel på, hvordan disse møbler er udformet.

Hvis du vil hoppe med på recycling-bølgen kan du få nogle enormt interessante og unikke resultater af at bygge dine egne møbler af genbrugsmaterialer. Selv hvis du ikke har mod på at bygge selv, er det en god idé at besøge en genbrugsbutik, da du her har mulighed for at finde billige møbler.

 

Gør noget ud af væggene!


Hvis du skal skabe sammenhæng i din stue, er det en rigtig god idé at gøre noget ud af væggene. Dette kan for eksempel være ved at pynte med billeder eller plakater. På den måde får du nemlig noget personlighed ind i din stue.

Desuden kan det være interessant at opsætte vægpaneler eller male væggene i en farve. På den måde kan du skabe en forbindelse mellem de forskellige dele af rummet, og samtidig adskiller du stuen fra husets andre rum.

 

Det sidste touch; gulvtæppet!


Hvis du føler, at der mangler noget i din stue, er der i rigtig mange tilfælde tale om et gulvtæppe. Et gulvtæppe kan nemlig være med til at skabe forskellige zoner i rummet og bryder på samme tid en enorm flade; nemlig gulvet.

Gulvtæpper kan fås i enormt mange farver og mønstre. Derfor handler det om at finde lige præcis det gulvtæppe, der passer ind i din nye stue!
Del det på