19. jan. 2021

Har du råd? Her er de billigste sommerhuse i landets dyreste feriebyer



Danskerne kunne slet ikke få nok af sommerhuse i 2020, hvor der blev købt ferieboliger som aldrig før. Og særligt i nogle områder skal køberne være villige til at lægge enorme summer for deres nye feriehuse.

I landets fem dyreste sommerhusområder; Tisvildeleje, Hornbæk og Vejby i Nordsjælland, Egå ved Aarhus og Skagen i det nordlige Jylland koster sommerhusene nemlig i gennemsnit mellem 34.000 og 50.0000 kroner pr. kvadratmeter. Hvilket altså svarer til, at et gennemsnitligt sommerhus i Danmarks dyreste byer på eksempelvis 80 kvadratmeter koster mellem 2,7 og fire millioner kroner.

Det viser helt nye udbudstal fra boligmediet Boliga.dk.*

Priserne ligger langt over landsgennemsnittet på knap 20.000 kroner pr. sommerhuskvadratmeter - eller 1,6 millioner kroner for et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter. Men selv i de dyre områder er der også ferieboliger til salg, hvis mere beskedne udbudspriser, gør dem lettere tilgængelige:

Her er de billigste sommerhuse udbudt til salg i landets dyreste områder


1. Tisvildeleje: Strandgårdshaven 12


Foto: Danbolig Holbæk

 

Den lille ferieby Tisvildeleje på den sjællandske nordkyst har landets højeste sommerhuspriser, men det billigste feriehjem i området er lige nu udbudt til et beløb, hvor mange af områdets søgende nok kan være med.

Det 44 kvadratmeter store sommerhus fra 1960 koster 1.595.000 kroner og ligger i Strandgårdshaven - ti minutter fra stationen og stranden.
Se sommerhuset her

 

2. Egå: Strandrylevej 7


Foto: Nonbo & Eland Ejendomsmæglere

 

I Egå har sommerhusene, der er udbudt til salg, for øjeblikket landets næstdyreste priser, men på Strandrylevej i den aarhusianske forstad er en feriebolig til salg for 2,89 millioner kroner.

Den udbudspris gør det 55 kvadratmeter store træhus fra 1947 - ikke langt fra strand og vand - til den billigste, der lige nu er til salg i området.
Se sommerhuset her


3. Hornbæk: Kastorvej 1


Et af de andre populære og dyre sommerhusområder i Nordsjælland er kystbyen Hornbæk - her er ferieboliger udbudt til salg for ottecifrede beløb ikke særsyn.

Egnens billigste sommerhus - som ligger på Kastorvej - kan dog blive dit for 1.995.000 kroner. For det beløb får du et rødt træhus på 66 kvadratmeter tæt på Hornbæk Plantage.
Se sommerhuset her

 

 

4. Skagen: Tranevænget 10


Det populære sommerhusområde omkring Skagen i toppen af Danmark kan normalt trække nogle solide udbudspriser.

Men på Tranevænget i den lille by Hulsig, kan du købe et 65 kvadratmeter stort sommerhus fra 1986 for 1.345.000 kroner, hvilket er det billigste til salg i området lige nu.
Se sommerhuset her

 

 

5. Vejby: Hesselhøj 8


I Vejby - som også ligger på den nordsjællandske kyst - hvor mange mennesker fra særligt hovedstaden køber sommerhus, koster det billigste hus til salg netop nu blot 1,2 millioner kroner.

Feriehjemmet ligger på en grund på Hesselhøj og har 40 kvadratmeter bolig fordelt på to værelser.
Se sommerhuset her

 

*Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for udbudte fritidshuse den 1. januar 2021.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga