21. jan. 2021

Har du tjent millioner på dit hjem? Her er flest blevet bolig-millionærer 


Rigtig mange danskere placerer på et eller andet tidspunkt i løbet af livet deres penge i fast ejendom.  En investering, som kan blive rigtig god - især hvis man har købt mursten i et af de områder, hvor huspriserne stiger meget.


Det har køberne i og omkring hovedstaden kunne nyde godt af, det er nemlig her, at flest er blevet boligmillionærer på at købe og atter sælge deres hus i. Det viser nye tal for de seneste ti års handler, som boligmediet Boliga.dk står bag.


Særligt lukrativ er Frederiksberg, som topper listen over de kommuner, hvor flest af de samlede hushandler de seneste ti år har indtjent sælgerne over to millioner kroner.* I den eksklusive kommune har intet mindre end 41 procent af huskøberne nemlig kunnet hive mere end to millioner kroner ekstra ud ved det efterfølgende salg.


Ifølge boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, Mira Lie Nielsen, kan årsagen til det høje antal boligmillionærer i den dyre københavner-kommune være priserne og udbuddet af boliger i:


- Det en kombination af landets højeste prisniveau og priser, der bliver ved at stige på grund af den store efterspørgsel og det lave udbud af huse i området, hvor der ikke kan bygges nye. Så når et hus nemt koster 15 eller 20 millioner kroner, er prisstigninger på to millioner kroner over fem eller ti år pludselig ikke så store, selvom det andre steder i landet svarer til, hvad et helt normalt hus koster, siger hun til Boliga.dk.


Efter Frederiksberg er det Gentofte Kommune, hvor flest blev bolig-millionærer efter et huskøb og salg mellem år 2010 og 2020 - her er  39,6 procent af de samlede handler nemlig endt med et plus på mindst to millioner kroner. Gentofte er efterfulgt af København, hvor andelen af de indbringende hushandler ligger på 26 procent.


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus



Altid gevinst at hente?


Hvis man køber et hus - eller måske allerede ejer et - i et af de områder i landet, hvor der er blevet tjent flest penge på boligkøb, kunne man måske godt blive fristet til at tro, at man kan læne sig tilbage og se værdien stige på ens hjem.


Men det er altså ikke nødvendigvis tilfældet, forklarer Mira Lie Nielsen, der anbefaler, at man altid køber hus efter, hvor man gerne vil bo - og ikke efter hvor, man forventer, at priserne vil stige mest:

- Huspriserne er steget stødt over de seneste otte år, særligt i de nævnte områder på grund af de lave renter og økonomisk fremgang, men det er ikke ensbetydende med, at det går sådan de næste mange år. Derudover skal man huske, at der også følger andre udgifter med et boligkøb, som for eksempel skatter og forbedringer, siger hun til Boliga.dk.


Og netop vedligehold eller modernisering af hjemmet, er nok ikke noget, man kommer udenom, bare fordi man bor i et “lukrativt område” og gerne vil tjene på sit boligkøb:


- Man skal som udgangspunkt altid vedligeholde sin ejerbolig, det er den måde, man som boligejer selv kan påvirke salgsværdien. Lader man sin bolig forfalde, så skal man være meget heldig, at den ligger et sted, hvor grunden i sig selv kan stige nok i værdi, for at kunne sælge med fortjeneste. Men der er da eksempler på, at en faldefærdig rønne på en god placering i de dyre områder sælges til en langt højere pris end for 20 år siden, siger Mira Lie Nielsen.


Ifølge Boliga.dks tal er der ikke mange millioner at hente i at købe og sælge hus i Læsø, Ærø, Langeland og Lolland Kommune, hvor højest 0,5 procent af hushandlerne, har indbragt over to millioner kroner mere en købsprisen siden 2010.


Til sammenligning koster et gennemsnitligt hus på 120 kvadratmeter i disse kommuner da også bare mellem 700.000 og 900.000 kroner. Mens et tilsvarende hus i Frederiksberg, Gentofte og Københavns Kommune koster fra seks til otte millioner kroner.


 

Se salgspriserne i dit område her 


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  
Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


*Boliga.dk har opgjort andelen af bolighandler i perioden 2010-2020, hvor kommunernes villaer og rækkehuse er købt og efterfølgende solgt min. to millioner kroner dyrere. Der kun medtaget handler foretaget i almindeligt frit salg. De gennemsnitlige priser baserer sig på udbudskvadratmeterpriser pr. 1. januar 2021. 
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga