Gurrehus Slot og villa på Lemchesvej er blandt 2019s dyreste. Foto: Ivan Eltoft Nielsen og Boliga.dk
21. Feb. 2020

Helt i top: Strandvejsvilla solgt for stort millionbeløbDet kan virke let nok at indtage pladsen som 2020s dyreste hushandel hidtil - når året ikke er ældre, end det er.

Men med en købesum på hele 38 millioner kroner er den nyligt indgåede handel af et 444 kvadratmeter stort hus på Strandvejen i Vedbæk lige nord for København ikke bare årets dyreste hushandel.* Det er også blandt de absolut dyreste villaer, der er blevet solgt i landet i løbet af de seneste år.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Sidste år blev bare tre huse handlet til højere summer, mens der i hele 2018 var fire huse, der blev solgt dyrere - og et enkelt, der gik til samme pris.

Ejendommen på Vedbæk Strandvej var ikke udbudt offentligt til salg forud for handlen, men af Boliga.dks informationer om ejendommen fremgår det, at der er tale om en villa fra 1992, som ligger på en grund helt ud til Øresund.

 

Blandt landets dyreste områder


Vedbæk - der ligger på den nordsjællandske kyst - er traditionelt blandt de dyreste steder i landet at købe huskvadratmeter. Sidste år blev en gennemsnitlig kvadratmeter således handlet for godt 37.600 kroner - hvilket altså svarer til, at et helt gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blev solgt for knap 5,3 millioner kroner.

For øjeblikket lægger området da også postnummer til den dyreste adresse, der er udbudt til salg offentligt. Der er her tale om en splinterny villa - bygget i 2019 - på 482 kvadratmeter. Også denne ligger på en grund direkte ned til vandet og med udsigt over bølgen den blå.

Prisen for huset lyder på 65.000.000 kroner - hvilket slår den hidtidige højdespringer-villa; palæejendommen Christianelyst ved Bagsværd Sø med 5 millioner kroner.

For øjeblikket er yderligere fire villaer ifølge Boliga.dk udbudt til salg for større beløb end det, Strandvejs-huset i år er solgt for.

Se Danmarks dyreste villaer til salg her


 

*Boliga.dk medtaget tinglyste salg af villaer foretaget i 2020, 2019 og 2018 i opgørelsen. 
Del det på