Danmarks dyreste villa ligger på A.N. Hansens Allé i Hellerup og koster svimlende 79 mio. kr. Foto: Semithus.dk/Blom
12. Jan. 2011

Her er de dyreste villaer i din landsdelNej, du har ganske givet ikke råd til dem.

Og nej, du får det formentlig heller aldrig.

Men derfor kan man da godt kigge.

Boliga præsenterer her de dyreste luksuspalæer, der er til salg lige nu på Sjælland, på Fyn og i Jylland.

Sjælland

5. Strandvejen, Klampenborg. Pris: 39 mio. kr.

Palæet nord for København var tidligere ejet af generalguvernør Peter von Scholten, der frigav slaverne på de dansk-vestindiske øer efter et oprør i 1848. Udover den historiske atmosfære i Villa Belvedere, som huset hedder, får du mere end 490 kvadratmeter bolig fordelt på ni værelser og en have på knap 2000 kvadratmeter.

4. Sofievej, Vedbæk. Pris: 40 mio. kr.

Her er der tale om 618 kvadratmeter luksusbolig med direkte adgang til Øresund. Foruden hovedbygningen, hvori der indgår et stjernetårn, er der opført to norske bjælkehytter på den 4.117 kvadratmeter store grund.

3. Hambros Allé, Hellerup. Pris: 40 mio. kr.

Hvis du køber dette pragtpalæ på den fashionable Hambros Allé i Hellerup, får du blandt andre Bent Fabricius Bjerre og Caroline Fleming som naboer.  Huset er på 476 kvadratmeter og mægleren kalder det "et usædvanligt repræsentativt domicil".

2. Vedbæk Strandvej, Vedbæk. Pris: 50 mio. kr.

Denne futuristisk udseende luksusvilla kan blandt andet byde på 354 kvadratmeter bolig, en endnu større kælder og "arkitektur i verdensklasse", som mægleren anfører. Der er naturligvis direkte adgang til Øresund.

1. A.N. Hansens Allé. Pris: 79 millioner kroner

Danmarks dyreste villa er ejet af Ejendomsselskabet Oktanten, hvor it-rigmanden Preben Damgaard er direktør. Hans betydeligt mere kendte bror, Erik Damgaard, boede i villaen indtil 2006.

Ejendommen, der byder på 683 kvadratmeter bolig, er gennemrenoveret over en fire-årig periode. Grunden er på 1714 kvadratmeter, og her kan man blandt andet nyde "et fornemt indgangsparti" og en stor privat badebro med solplatform og vandlift til speedbåd.

Indendøre er der en ottekantet sittinghall i to etagers højde, luksuriøst spisekøkken med havudsigt, adskillige soveværelser og meget, meget mere.

Fyn

5. Reventlowsvej, Faaborg. Pris: 12,95 mio. kr.

Fyns femtedyreste bolig er det tidligere enkesæde til Brahetrolleborg Gods. Der er tale om et palæ på 578 kvadratmeter med bl.a. tårnværelser, havestue og bar i kælderen, mens den tilhørende park er på 18.350 kvadratmeter. Gæsterne kan residere i annekset på 85 kvadratmeter.

4. Østerbrogade, Faaborg. Pris: 13,9 mio. kr.

Det gamle dommerhus i Faaborg ligger i første række med udsigt til det sydfynske øhav. For de knapt 14 mio. kr. får man bl.a. 300 kvadratmeter bolig med afhøvlede trægulve og stuk i loftet. Man kan vælge at anvende boligen som blandet bolig/erhverv eller udstykke den i to ejendomme.

3. Assensvej, Odense SV. Pris: 14 mio. kr.

 Tredobbelt garage, tre gæsteboliger, hestestald og showroom. Sædekildegård, godt otte kilometer fra Odense, er en af Fyns ypperste luksusboliger, og oven i købet får man et landareal på 3,6 hektar. Trods de mange herligheder har ejendommen stået til salg i snart to år.  

 2. Ellekildevej, Svendborg. Pris: 19,875 mio. kr.

Udsigt over vandet fra den arkitekttegnede villa skal lokke købere til denne liebhaverbolig i Svendborg. Lidt uvant for de allerdyreste villaer er salgsbeskrivelsen ganske kort, men det nævnes blandt andet, at der hører egen bådebro til ejendommen, og at der blandt andet er to badeværelser samt køkken, sauna og motionsrum.

 1. Troensevej, Svendborg. Pris: 29,5 mio. kr.

Er du ude efter Fyns dyreste villa, skal du bosætte dig ved Svendborg, hvor denne 500 kvadratmeter store ejendom ligger. For de ca. 30 mio. kr., det koster at erhverve ejendommen, får du blandt andet fire hektar jord, 180 graders udsigt over Svendborg Sund og et nyanlagt parklignende haveanlæg.

Jylland

5. Østre Strandvej, Skagen. Pris: 24,975 mio. kr.

Denne villa ligger lige ud til Sønderstrand og kan byde på 173 kvadratmeter bolig, en kælder på 94 kvadratmeter og et bådskur. Der er både terrasse i stueplan og på 1. sal, hvorfra udsigten over vandet kaldes "unik" af ejendomsmægleren.

4. Fjordvej, Kolding. Pris: 25 mio. kr.

Luksusboligen i Kolding giver udsigt over Kolding Fjord og adgang til egen bådebro. Boligen fylder 277 kvadratmeter, mens grunden strækker sig over 1.142 kvadratmeter.

3. Ærtebjergvej, Støvring. Pris: 25 mio. kr.

Omkring 20 kilometer syd for Aalborg finder man denne luksusejendom, der omkranses af løv- og fredskov og juletræsbeplantning. Mægleren fremhæver, at den enorme grund er ideel til jagt, og er man ikke lige i humør til det, kan man i stedet tage et slag tennis på den private tennisbane.

2. Flagbakkevej, Skagen. Pris: 25 mio. kr.

I dette tilfælde er det tydeligvis ikke størrelsen, man betaler for. Villaen i Gl. Skagen er er nemlig blot på 79 kvadratmeter, og det giver en kvadratmeterpris på 316.000 kroner. Beliggenheden er til gengæld helt i top, ifølge mægleren, der fremhæver en "helt unik beliggenhed, højt hævet på en klittop i udkanten af det mest mondæne område."

1. Tranevej, Risskov. Pris: 50 mio. kr.

Jyllands dyreste villa har selvfølgelig både havudsigt og adgang til stranden. Hovedbygningen består af en oktant i to plan med tre sidefløje i ét plan mod syd, vest og nord og via garagen er der forbindelse til til anneks med alrum, motionsrum og orangeri. Grunden breder sig over godt 4000 kvadratmeter, mens boligarealet er opgjort til 735 kvadratmeter.
Del det på