Foto: Javier Rincón, Unsplash
09. Jun. 2021

Her koster et hus stadig under to millioner kroner


Fortællingen om det danske boligmarked det seneste år, har primært handlet om tomme mæglerhylder, historisk lavt udbud og en befolkning så købeklare, at boligpriserne er eksploderet på ganske kort tid.


Nogle steder i landet er villaerne og rækkehusene da også til salg for op til 25 procent højere kvadratmeterpriser end for blot et år siden.


Det skriver Boliga.dk.


Men trods det yderst aktive boligmarked er der områder i langt de fleste landsdele, hvor huspriserne stadig ligger på noget mere spiselige niveauer.


I godt og vel en tredjedel af landets kommuner - 35 i alt - koster et hus på 170 gennemsnitlige kvadratmeter stadig under to millioner kroner.*


Kommunerne er overrepræsenteret i det nordlige og sydligeste Jylland, hvor 16 kommuner i gennemsnit har kvadratmeterpriser, der ikke bringer et almindeligt hus op i ubetalelige højder.

Også på Fyn koster et gennemsnitligt hus under to millioner kroner i seks af øens kommuner. Derimod er en villa i det prisleje ikke just noget, man i stor stil kan komme i nærheden af på Sjælland, hvor der kun er to kommuner med kvadratmeterpriser i det niveau; Kalundborg og Vordingborg. 


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg HusFærre billige boliger i sigte?


Det kan også stadig lade sig gøre at blive husejer for noget mindre beløb - tættere på en million kroner end to. For eksempel på Lolland og i Tønder Kommune, der lige nu har landets laveste priser på de udbudte villaer og rækkehuse: Her kan du nemlig få et 170 kvadratmeter stort hus for lige omkring én million kroner.


Men med de stigende priser på boligmarkedet kan der dog meget vel blive længer og længere mellem huse på markedet i de mest betalelige lejer:


- Der er ingen tvivl om, at boligmarkedet er i et opsving, og at det også trækker andre områder udenfor de større byer med sig, så over tid vil der værre færre steder, hvor man kan købe en bolig til to millioner kroner, siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom hos Jyske Bank til Boliga.dk. 


- Når det er sagt vil de områder, hvor flere kan være med også altid opleve stigende interesse, når andre områder er blevet for dyre. Boligkøb handler om at gå på kompromis, og det må nogen gøre, når priserne er steget meget i forhold til beliggenheden, siger Høegh.


På landsplan koster et helt almindeligt hus på 170 kvadratmeter i øjeblikket lidt over 2,5 millioner kroner. De højeste priser findes i Gentofte Kommune, hvor der skal mere end 11,3 millioner kroner til at købe en villa i den størrelse.Se de aktuelle huspriser i din kommune her 


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


*Boliga.dk har beregnet prisen på et hus på 170 kvadratmeter i alle landets kommuner udfra kommunens gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser pr. 1.juni 2021. 
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga