22. nov. 2022

Hjælp! Min nabo ødelægger mit blomsterbed



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

Min nabo forurener min have. Vores haver er blot adskilt af et lille bed, som vi deler på langs. Jeg planter smukke blomster og krydderurter efter sæson og går generelt op i at have en velholdt have.

Min nabo, derimod, sætter stor pris på ingen ukrudt og bruger skrappe midler for at få det væk. Han sprayer sin side af bedet generøst, og en gang i mellem kan han ikke holde sig til sin side.

Det resulterer i, at mine krydderurter får ukrudtsmiddel på sig, hvilket ikke er lækkert at skulle spise, og jeg har før oplevet, at mine planter dør.

Jeg har forsøgt at sige til ham, at han ødelægger mit bed, men problemet fortsætter. Hvad kan jeg nu gøre?

Mvh

Havepasseren

 

!: Kære havepasser,

Du skriver ikke noget om årsagen til, at I har en fælles have uden nogen adskillelse.

Med mindre der tale om en vedtægtsmæssig bestemmelse i en grundejerforening eller en deklaration på jeres ejendomme, er det drastiske skridt desværre nok at indlede et hegnssyn og kræve, at der bliver opsat et hegn.

Det behøver ikke at være så forfærdeligt højt, men efter hegnslovens bestemmelser kan hegnet være op til 1,80 meter.

Det er sikkert ikke noget, du eller din nabo er interesseret i, men det er i hvert fald den mulige handlingsposition, du har overfor naboen.

Du kan i første omgang skrive til din nabo og sige, at du vil have et hegn opsat - medmindre anvendelsen af kemi bliver reduceret eller i hvert fald ikke kommer ind på jeres ejendom.

I skal dele udgifterne til hegnet 50/50 og kan om nødvendigt få hegnssynet til at afsige en kendelse, der detaljerer hvordan hegnet skal se ud og fordelingen af udgifter.

Jeg håber for jer, at I trods alt kan blive enige om, hvor meget kemi, der skal bruges – om noget - så I ikke skal gennem et hegnssyn, opsætning af hegn med videre. Men det er den ultimative løsning.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga