Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
27. Apr. 2021

Hus på budrunde: Hvad kan vi få at vide?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik, 


Vi er i forbindelse med et boligkøb blevet bedt om at afgive vores bedste købsbud. Ejendomsmægleren har oplyst, at der er mange interesserede købere og potentielle budgivere til ejendommen. Vi har derfor afgivet et bud, der ligger godt over udbudsprisen.


Vi er nu blevet bedt om at bekræfte vores afgivne bud og vil i den forbindelse gerne have oplyst, hvor mange andre budgivere vi er oppe imod. Har vi juridisk krav på den oplysning fra ejendomsmægleren?


I modsat fald kan vi jo risikere at betale overpris for boligen, der måske kan erhverves for den udbudte pris, hvis andre budgivere alligevel ikke har afgivet et bud.


Med venlig hilsen, 


J


 

!: Kære J, 


Når en ejendom bliver udbudt til salg i en budrunde, har man ikke krav på at vide antallet af potentielle budgivere, før man selv afgiver et bud. Hele idéen ved at udbyde en ejendom i budrunde er naturligvis at sikre, at sælger får den højest mulige pris, men også at sikre, at dem, der er med i budrunden, ”kæmper” på lige vilkår. 


I har heller ikke krav på at få at vide, hvad ejendommen bliver handlet til eller at vide, hvad andre har budt, når budrunden er afsluttet. 


I kan altid finde ud af, hvad ejendommen er solgt for ved på et senere tidspunkt at gå på ind på Tinglysningen.dk. hvor købesummen vil fremgå på skødet. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på