Alle udbudte huse i Klampenborg koster over fem mio. kr.
24. Jun. 2015

Huse i prins Joachim-enklave koster mindst fem mio. kr.Kan du skaffe fem millioner kroner til et huskøb?

Hvis svaret er 'nej' skal du nok ikke lede efter et nyt hjem i områder som Klampenborg, Østerbro og Skodsborg.

Boliga har undersøgt markedet for de dyreste villaer i alle Danmarks postdistrikter, og i de nævnte byer bugner det af ultradyre villaer i en sådan grad, at det næsten er umuligt at finde et hus, der koster under fem millioner kroner.

Således er 100 procent af villaerne i prins Joachims hjemby Klampenborg prissat til mere end fem millioner kroner, mens det drejer sig om 95 procent af husene på Østerbro i København og 92 procent af husene i Skodsborg og Charlottenlund nord for hovedstaden.

Risskov i top
Men det er ikke kun området nord for København, der bugner af dyre villaer.

I Region Midtjylland er det Risskov, der topper statistikken over dyre villaer, idet 46 procent af husene koster over fem millioner kroner, mens Region Nordjyllands flødeskumsby er Aalborg  med  24 procent over prismærket og Skagens dyreste villaer udgør 18 procent af markedet.

Region Sjælland bugner ikke ligefrem af huse i den helt dyre prisklasse, men hvis man er ude efter liebhaverboliger, skal man måske kigge forbi Solrød Strand, hvor villapriserne i 10 procent af tilfældene overgår fem millioner kroner.

I Region Syddanmark troner Odense M højest med 24 procent af husene prissat over fem millioner kroner, mens de mange fjordvillaer i Vejle Øst er med til at bringe den østjyske by op på en andenplads med 20 procent liebhavervillaer.

Bare rolig
Hvis et huskøb til fem millioner kroner er en anelse mere, end hvad budgetkontoen kan honorere, er der dog stadig gode muligheder for at finde en villa.

Således er der i 65 procent af undersøgelsens byer ikke udbudt én eneste villa til over fem millioner kroner.

Se hvor mange villaer til fem millioner kroner, der er udbudt i din by region:

Region Hovedstaden
Region Midtjyllland
Region Nordjylland
Region Syddanmark
Region Sjælland
Del det på