24. jan. 2023

Hvor meget må udlejer tage af mit depositum for at male?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Tak for en god brevkasse.

Jeg er netop flyttet ud af en lejlighed, hvor jeg lejede et værelse hos en udlejer, som også selv boede i lejligheden.

Jeg vidste, at der ville blive trukket maling af værelset fra mit depositum, men jeg er lidt overrasket over, hvor meget min nu tidligere udlejer har taget for det.

Det drejer sig om et værelse på 20 kvm, som hun selv maler, så det er ikke fordi, at der skal betales håndværkere.

Er der regler for, hvad meget man må tage af et depositum til at istandsættelse og i dette tilfælde bare male et enkelt rum?

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen,

C

 

!: Kære C,

Når udlejer skal istandsætte efter fraflytning, skal der både være en indflytningsrapport, der viser hvordan det så ud, da lejer flyttede ind og en fraflytningsrapport, der viser, hvordan det ser ud, når lejer flytter ud.

Udlejer kan kun kræve - og dermed modregne depositum – de faktiske udgifter til istandsættelse. Når udlejer vælger at male selv opstår spørgsmålet, om hvorvidt udlejer har krav på at få timeløn.

Det er rimeligt, at de får et eller andet for ulejligheden; det sparer jo også den fraflyttende for de penge, men der er ikke nogen faste satser på det.

Du skriver ikke, hvor meget, du bliver modregnet, men det må være noget mindre, end hvad en professionel maler vil tage for et enkelt værelse.

Du bør bede udlejer om at dokumentere regningen, og så forhåbentligt kan I komme overens om beløbet.

Det er næppe noget, der kan betale sig at indbringe for domstole eller lignende.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga