08. nov. 2022

Hvordan får vi mægler til at tage vores boligsalg seriøst?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vi har sat vores dejlige hus til salg. Vi har boet her i over 20 år, men nu er det på tide for os at komme i noget mindre og mere seniorvenligt. Vi har naturligvis en masse historik og personlige minder knyttet til huset, som efter vores mening er meget værd.

Nu til vores problem: Vores mægler nærer ikke samme kærlighed til huset! Hvilket er forståeligt nok, men problemet opstår, da vi ikke føler, at han gør en reel indsats for at få huset solgt.

Der er tilsyneladende masser af aktivitet på salgsopstillingen, men ingen fremvisninger eller mere seriøse henvendelser.

Han er meget aktiv med sine boliger til salg på sociale medier - men vores bolig har ikke været på én eneste gang, på trods af løfter herpå.

Hvordan får vi ham til at tage vores boligsalg mere seriøst?

Med venlig hilsen,

T og K

 

!: Kære T og K,

Det korte svar er nok, at I skal sende det her spørgsmål, som I har stillet mig, til jeres ejendomsmægler.

Hvis ikke kemien fungerer, og hvis I er usikre på, om ejendomsmægleren reelt udfører sin opgave, er det vigtigt at få det italesat.

Det kan måske blive nødvendigt for jer at skifte ejendomsmægler; alternativt kan det være, at der en medarbejder hos mægleren, der er mere interesseret i jeres hus og de kvaliteter det har.

Det kan midlertidigt også tænkes, at det er køberne, der - efter de har fået salgsopstillingen - ikke nærer samme kærlighed til ejendommen som jer selv – og måske i det nuværende ejendomsmarked mener, at der skal en prisjustering til.

Problemet er ofte – som I også selv er inde på – at en bolig tit ikke bliver solgt blot på salgsopstillingen, men der skal lokkes folk ude og se huset, så de kan få den rigtige fornemmelse af ejendommen.

Hvis mægleren ikke er lydhør overfor jeres ønsker, så må I overveje et ejendomsmæglerskifte – og i den forbindelse skal I kigge i jeres formidlingsaftale for at se, hvad opsigelsesbetingelserne er.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga