31. jan. 2023

Hvordan sikrer vi vores fredskov efter salg?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Vi har brugt meget tid på at få lagt fredskov på vores ejendom, der strækker sig over flere matrikler.

Hvordan kan man sikre skov-tilstanden fremover ved for eksempel et salg?

Hvordan kan man sikre, at ejendommen forbliver en samlet enhed, så enkelte matrikler ikke sælges fra af en ny ejer?

På forhånd mange tak for svar.

Mvh.

L

!: Kære L,

Det lyder til at være et spændende projekt, og jeg går ud fra, at der er meget naturbeskyttelse og bevaring bag jeres idéer.

Fredskov er, som navnet også hentyder til, et udtryk for at skoven ikke må røres, og når der først er pålagt tinglyst fredskov på et areal, er det meget vanskeligt at ophæve det.

Med hensyn til at undgå, at ejendommen bliver opdelt, vil det være muligt at få tinglyst en servitut, der regulerer det således, at det er forbudt at udstykke jorden – også i fremtiden.

Da det lyder som om, at det er et forhold, der skal gælde i mange år frem, så vil det være nødvendigt med såkaldte påtaleberettigede. Det kan i begyndelsen være jer selv, hvis I sælger ejendom. Men den dag I ikke er her mere, skal der være andre, som kan udøve påtaleretten.

Uden at jeg skal lægge mig fast på det, kunne det måske kombineret med fredskoven være Danmarks Naturfredningsforening eller en tilsvarende organisation - eventuelt sammen med en kommunal påtaleret - der sikrer, at jeres ønsker også bliver respekteret for eftertiden.

Det kan være lidt kompliceret at få oprettet servitutterne, så de holder i fremtiden, så jeg vil anbefale, at I kontakter en advokat, der kan bistå jer med denne øvelse.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga