Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
21. Sep. 2022

Jeg fortryder salget af mit hus: Hvad kan jeg gøre?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Jeg fortryder salget af mit hus på, da mægler og jeg ikke længere har en god kemi.

Jeg ved, at jeg får svært ved at få noget andet at bo i, så nu vil jeg trække salget af mit hus tilbage - skødet er først klar til november.

Hvad skal jeg gøre, for at salget kan gå tilbage igen.

Mvh,

L

!: Kære L,

Jeg er ked af at måtte skuffe dig, men der er ikke nogen mulighed for, at sælger kan fortryde salget. Fortrydelsesretten på typisk seks hverdage gælder udelukkende for køber.

Det virker også til, at der under alle omstændigheder, er gået noget tid siden salget, så den eneste måde, du kan ”komme ud af handlen på”, er at tage fat i køberen og høre, om de er indstillet på at lade handlen gå tilbage.

Men det vil formodentligt kræve, at køberen - der har jo har indstillet sig på at flytte ind i dit hus – skal have en økonomisk kompensation, for at handlen går tilbage.

Det er op ad bakke, og du bør nok overveje at få professionel rådgivning til at tage forhandlingerne med køberen; enten fra din ejendomsmægler eller en advokat.

Efter loven er der, ud fra det du beskriver, ikke noget at gøre.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga