16. Apr. 2019

Jeg kan købe en ejendom under prisen: Kan der efterfølgende komme noget fra Skat?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg kan købe en ejendommen med tre lejligheder af en gammel dame, jeg har kendt i 30 år. Hun bliver selv boende som normal lejer og betaler husleje.

Ejendommen er cirka 1,7 millioner kroner værd. Hun skylder 800.000 kroner i huset og 100.000 kroner i kassekredit. Jeg kan købe huset for de 900.000 kroner.

Hun er 89 år gammel og orker ikke mere – hun er fit i hovedet og har gennemtænkt handlen, hendes børn er også indforstået med handlen.

Er det okay, hvis hun sælger ejendommen til mig under prisen? Kan der komme noget fra Skat?

Tak for svaret,

Vh
B

!: Kære B

Allerførst vil jeg anbefale, at I kontakter en advokat, der kan hjælpe jer med at sørge for, at papirgangen bliver rigtig. Der skal blandt andet - udover skødet - sikres, at lejekontakter også til sælger er på plads.

Med hensyn til spørgsmålet om skat, kan der være risiko for, at Skat vil betragte det som en gave, der er givet, hvis ikke der er dokumentation for, at ejendommen rent faktisk ikke er mere værd end købesummen på de 900.000 kroner.

I bør derfor få ejendommen vurderet af en uafhængig ejendomsmægler, men det forhold, at sælgers børn ikke har noget imod, at handlen gennemføres, kunne alt andet lige tyde på, at prisen er korrekt fastsat til de 900.000 kroner.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på