Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
02. Sep. 2020

Jeg skal flytte: Kan jeg give min lejebolig videre til familieBoligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik Høpner

Jeg er ved at købe lejlighed, men vil gerne beholde min lejelejlighed, som jeg har boet i i 29 år.


Jeg har ikke planer om at bo i lejeboligen – jeg vil beholde den til min nevø.


Må jeg have adresse to steder uden at blive beskattet - og kan jeg sætte én mere på lejekontrakten, så min nevø automatisk kan overtage lejeboligen efter to år?


Med venlig hilsen


T


!: Kære T,


Udgangspunktet er, at ingen helårsboliger må stå tomme – uanset om der er tale om en leje-, andels- eller ejerbolig.


Du skal være tilmeldt folkeregisteret på den adresse, hvor du rent faktisk bor og opholder dig – det vil, som jeg forstår det, sige i din nye ejerlejlighed. Din lejebolig er således fraflyttet – og det kan udlejer vælge at betragte som mislighold og ophæve lejekontrakten.


Hvis planen er, at din nevø skal overtage lejligheden, må du således lave en aftale med udlejer om dette. Hvis ikke du kan få den aftale, er der efter min opfattelse ikke grundlag for andet, end at du må opsige lejeboligen, hvis du flytter til en ejerbolig.


Venlig hilsen


Henrik Høpner

Del det på