14. Mar. 2019

Jeg vil sælge mit sommerhus til min søn: Hvordan bliver jeg beskattet?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg vil sælge mit gamle sommerhus til min søn til ejendomsvurderingen minus 15 procent.

På nabogrunden har jeg opført et nyt sommerhus, som jeg tænker, jeg skal bruge.

Hvis jeg ikke falder til i det nye hus, hvornår kan jeg så sælge det uden at blive beskattet heraf?

Hvis jeg sælger og derefter lejer det hus, min søn har købt, kan jeg så risikere at skulle betale skat af fortjenesten fra det nye hus? Og hvordan vil den i givet fald blive udregnet?

Venlig hilsen

E

!: Kære E

Beskatning ved salg i den situation, du beskriver, kan være ganske kompleks.

Der er i flere situationer mulighed for, at noget eller det hele kan være skattefrit, men det kræver, at tingene bliver gjort såvel juridisk som skattemæssigt korrekt.

Det bedste råd, jeg i første omgang kan give, er, at du tager kontakt til en advokat eller revisor for at få afklaret tingene. Og gerne med henblik på at få en bindende forhåndsbesked fra Skat.

For at få en bindende forhåndsbesked kræver det, at man præcis kan beskrive, hvad man påtænker at gøre. Herefter kan Skat så fortælle, om der udløses skat eller ej.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på