Lejligheden er den dyrest udbudte nogensinde i Danmark. Foto: Ilan Brender/DIAKRIT
24. Sep. 2016

Joe and the Juice-stifters lejlighed slår alle prisrekorderDer har været fest på det københavnske boligmarked de seneste år, og nu begynder champagnepropperne for alvor at springe.

Lørdag kulminerede det højfrekvente marked i hovedstaden med udbuddet af den dyreste lejlighed, som nogensinde er blevet sat til salg herhjemme, og det med en rekord, der næppe bliver slået lige foreløbigt.

50 millioner kroner skal man finde på opsparingskontoen, hvis man vil have fingre i den 474 kvadratmeter store bolig, som ifølge tingbogen er ejet af Joe & the Juice-stifteren, Kaspar Basse.

10-12 potentielle købere i Danmark

Ejendomsmægleren bag udbuddet, Philip Siesbye fra ejendomsmæglerfirmaet Siesbye Kapsch, har allerede booket de første fremvisninger af boligen, som er forbeholdt en eksklusiv skare af danskere.

- Det er første gang i min tid med 25 år i branchen, at vi ser en lejlighed i denne kaliber og international klasse, hvor der også er mulighed for at overtage inventar, indretning, ja helt ned til køkkenservice, så man får den fulde pakke.

Jeg vurderer, at der er 10 til 12 potentielle købere til lejligheden her i Danmark og måske en håndfuld succesrige danskere fra udlandet eller en sportsstjerne, som er på vej hjem til København igen, siger han til Boliga.

Se lejligheden her

midterbillede_wpMan kan købe lejligheden med eller uden inventar.
Foto: Ilan Brender/DIAKRIT


Prisen på 50 mio. kr. for lejligheden, som ligger på Store Strandstræde i København K, er hele 18 millioner kroner mere end den hidtidige prisrekord, der blev sat med udbuddet af en endnu ufærdig penthouselejlighed i den københavnske nordhavn.

Den kom på markedet i foråret 2015 til en pris på 30 mio. kr. og blev senere sat op i pris til 32 mio. kr.

Elegant drømmebolig

Og hvad får man så, hvis man er villig til at fyre 50 mio. kr. af på en lejlighed?

Ifølge salgsopstillingen er der tale om en ’elegant drømmebolig i international topklasse med en sand overflod af lækre detaljer’, som ’ ikke matcher den gængse nordiske opfattelse af boligindretning’.

Det indebærer, at man erhverver en lejlighed med 474 kvadratmeter, hvor en kommende køber blandt andet kan glæde sig til udsigten fra boligens tagterrasse. Her kan man lade blikket vandre hen over Det Kongelige Teater, Skuespilhuset og Skt. Annæ Plads.

tagterrasse_basse_wp
Når vejret er varmt, kan man drikke sin campari på tagterrassen. Foto: Ilan Brender/DIAKRIT

Elevator til døren

Vil man hellere tilbringe aftenerne indenfor, kan det ske i et miljø af specialfremstillede skabe, tekstiler fra de bedste producenter i Venedig, møbler fremstillet af engelske snedkere og et væld af franske og angelsaksiske antikviteter.

Med fire badeværelser bliver der næppe kø foran døren om morgenen, og elevatoren direkte fra gården op til lejligheden sikrer, at man ikke går én overflødig meter, når man er kommet træt hjem fra arbejde.

Desuden er alt fra tv og højttalere til gardiner og ovenlysvinduer elektronisk styret, og elektronikken sørger også for, at al lys slukker, når man forlader lejligheden.

vinduer_basse_wp


Der mangler ikke vinduer i lejligheden.
Foto: Ilan Brender/DIAKRIT 

Svenskerne fører

Selvom en udbudspris på 50 mio. kr. for en lejlighed kan få de fleste danskere til tabe kæben, får det næppe nordmændene og svenskerne til at falde i svime.

Den norske rekord for en lejlighedshandel blev ifølge Boliga sat i marts, da en køber betalte 36,5 mio. danske kroner for en lejlighed i Oslo.

Svenskerne satte rekord sidste år, da den 30-årige millionær Filip Tysander, der har skabt sin formue som grundlægger af urvirksomheden Daniel Wellington, brugte 83 mio. kr. på en gigantisk luksuslejlighed i Stockholm.

Den dyreste lejlighedshandel herhjemme fandt sted i 2008. Her solgte den diskrete rigmand og stifter af shipping-selskabet Clipper Group, Torben G. Jensen, en 219 kvadratmeter stor penthouselejlighed i Tuborg Havnepark i Hellerup for 24.650.000 kr.

Se danmarkshistoriens dyreste lejlighed her 
Del det på